29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ile diğer bazı yerlerde törenlerle kutlanacak.

Törenler, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bayrak Radyo Televizyonu’ndan saat 13.00’te yapacağı konuşmayla başlayacak. Konuşmanın ardından 21 pare top atışı yapılacak.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın TC Büyükelçiliği İkametgahı’nda yer alacak tebrik kabulüyle devam edecek.

Etkinlikler çerçevesinde, bando konserleri de düzenlenecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Konseri Girne Atatürk Anıtı önünde saat 16.00’da, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Konser ise Gazimağusa Maraş’ta saat 16.45’te yapılacak.

LEFKOŞA

Lefkoşa’da ilk tören, saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda yer alacak. Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulacağı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek, daha sonra Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Lefkoşa’daki ikinci tören Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da başlayacak. İstiklal Marşı okunduktan sonra tören birlikleri denetlenecek, halkın bayramı kutlanacak. Tören, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir subayın ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından resmigeçitle sona erecek.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören, saat 15.00’te Zafer Anıtı’nda yapılacak.

Zafer Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise 15.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının birliklerle halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Tören, konuşmalar ve şiir okunmasının ardından tören geçişiyle son bulacak.

GİRNE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Girne’de de tören düzenlenecek.

Atatürk Anıtı'ndaki tören saat 15.30’da protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, Saygı Marşı, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından tören birlikleri, okullar ve halkın bayramı kutlanacak.

Tören, şiirlerin okunması günün anlam ve önemini belirten konuşma ve resmigeçitle sona erecek.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki ilk tören, Atatürk Anıtı önünde saat 14.00’te, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.

Müze önündeki ikinci tören saat 14.30’da yapılacak. Tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Tören, şiir ve halk dansları gösterisinden sonra geçit töreniyle sona erecek.

LEFKE

Cumhuriyet Bayramı Lefke'de de Atatürk Anıtı önünde saat 09.45’de düzenlenecek törenle kutlanacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak tören, birliklerin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam edecek. Tören, şiirler okunduktan sonra geçit töreniyle sona erecek.

Törenin ardından 14. Mekanize Piyade Alay Komutanlığı'nın tebrik kabulü ise Lefke Spor Kulübü’nde gerçekleştirilecek.

İSKELE

İskele’deki tören, Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 15.00’te yapılacak.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak. Ardından İskele Kaymakamı, belediye başkanı ve komutani birliklerle halkın bayramını kutlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ve şiirlerin okunmasının ardından tören, resmigeçitle son bulacak.

Törenin ardından tebrik kabulü ve izaz ikram gerçekleştirilecek.

AKDOĞAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıldönümü dolayısıyla Akdoğan’da da tören düzenlenecek.

Tören, Akdoğan Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da çelenklerin konması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.

Konuşma ve şiirlerin ardından, tören Atatürk’ten özlü sözler okunmasıyla tamamlanacak.

GEÇİTKALE

Geçitkale’de düzenlenecek törenler ise saat 09.00’da Atatürk Büstü önünde yapılacak.

Tören, çelenklerin konması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayarak, konuşma ve şiirlerle sona erecek.
Editör: TE Bilisim