TC Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ile YDÜ Hastanesi İşbirliği Arttırılıyor

Kuzey Kıbrıs’ın Medikal Turizden hak ettiği payı almasına yönelik olarak Dünya’da Medikal Turizmin öncülüğünü yapan, Amerika merkezli Medical Tourism Association’ın Türkiye temsilcisi Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi, YDÜ Hastanesi ile olan işbirliğini arttırıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre; EMİTT fuarı temasları kapsamında Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile biraraya gelen YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan’ın, Kuzey Kıbrıs’ın Medikal Turizden hak ettiği payı alabilmesine yönelik olarak, ülkeler arası işbirliğinin arttırılması ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin aynı çatı altında yapılması yönünde mutabakata vardıkları belirtildi.

Açıklamada, Ahmet Savaşan’ın konsey yetkilileriyle yaptığı görüşmede yeni Dünya düzeninde Türkiye başta olmak üzere her ülkenin kendi konumunu yeniden değerlendirdiğini ve sadece makro ekonomik alanda değil, sektörel bazda da yeniden yapılanmalara gidildiğine işaret ettiği belirtildi.

Savaşan, “rekabet ve iletişimin baş döndürücü hıza ulaştığı bu yeni dönemde, sürdürülebilir, katma değeri yüksek, kısa sürede mevcut altyapı ve insan kaynağı ile ülkelere ciddi girdiler sağlayabilecek bir alan olarak karşımıza çıkan “Sağlık Turizmi”nin Dünya’da yıldızı parlayan en önemli turizm çeşitlerinden biri haline geldiğini görmekteyiz dedi.

Ahmet Savaşan, Bu gerçekten hareketle Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel’in insiyatifiyle uluslararası platforumda sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin anakıtamızın sağlık turizmi sektöründe saygın ve söz sahibi bir konseyi tarafından desteklenmesinin iki ülke açısından fevkalade önemli sonuçlar doğuracağına inancım tamdır” dediği vurgulandı.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak’ın da YDÜ Hastanesi’nin Kuzey Kıbrıs insanını ülkesinde uluslararası sağlık hizmetiyle buluşturmasından ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını söylediği kaydedilen açıklamada, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’in geniş vizyonu sayesinde, Kuzey Kıbrıs’a medikal turizmin kazandırılmasının ülke turizmi açısından büyük bir fırsat yarattığına işaret ettiği belirtildi.

Emin Çakmak konuşmasının sonunda “konseyimiz KKTC’de medikal turizmin geliştirilmesi için gereken desteği büyük bir gayretle verecektir” dedi.
Editör: TE Bilisim