TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AA muhabirine, Dışişleri Komisyonu heyeti olarak, davet üzerine gerçekleştirecekleri KKTC ile Azerbaycan ziyaretlerine ilişkin bilgi verdi.

KKTC ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Başbakan Ersan Saner, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşeceklerini bildiren Kılıç, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa kurumlarında görev yapan KKTC'li milletvekilleriyle de bir araya geleceklerini söyledi.

Kılıç, temaslarını Kapalı Maraş bölgesini ziyaret ederek tamamlayacaklarını belirtti.

Kovid-19 salgını nedeniyle Dışişleri Komisyonu olarak birçok görüşmeyi videokonferansla gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, "KKTC bizim için farklı bir önem arz ediyor. Türkiye olarak KKTC ile ilişkilerimiz çok farklı seviyede. Bu ziyaretimizi Kovid-19'la mücadele kuralları kapsamında gerçekleştirmeye karar verdik. Bu dönemde de olsa KKTC ile olan özel ilişkimizin tezahürü olarak bu sorumluluğu yerine getirmek durumundayız." dedi.

Görüşmelerde birçok konuyu ele alacaklarını söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda KKTC'deki hem yöneticilerin hem de siyasetçi arkadaşların bizlerle paylaşmak istedikleri konuları dinleyeceğiz. Gündem maddelerinden biri Kovid-19'la mücadele olacak. Diğer taraftan KKTC vatandaşlarının hakları, KKTC'nin uluslararası camiadaki haklarını da ele alacağız. Avrupa Birliği ile başta Yunanistan'ın, KKTC'ye ve Kıbrıs sorununun çözümüne karşı olan tavrı konusunda da görüşmelerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kabinenin KKTC'ye olan her türlü desteği herkesin malumudur."

Editör: TE Bilisim