Deprem durumunda uygulanacak kurtarma ve yardım çalışmaları senaryosunun uygulandığı Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlar Milli Hazırlık Tatbikatı- 2015 devam ediyor. 

Merkez üssü Lefkoşa olan 6.8 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği Lefkoşa Bölge Mobil Kriz Yönetim Merkezi, Başbakanlık Mobil Kriz Yönetim Merkezi’nden ekip talep etti.

Senaryoya göre, Metropol Süpermarket arkasında, Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın batısında sabah meydana gelen ana depremde ağır hasar gören bina yıkıldı. 

Binadan eşyalarını almaya çalışan bazı kişiler enkaz altında kaldı. Bir araç sürücüsüyle beraber fay hattına düştü. Ekipler hem bu olaylara, hem de bölgedeki araç, ev, tüp gaz yangınlarına müdahale etti.

Bölge halkının yanı sıra buradaki tatbikatı Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Başbakanlık Müsteşarı ve Başbakanlık Mobil Kriz Yönetim Merkezi Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ve bazı diğer yetkililer izledi.

TATBİKATI ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER ARAMA KURTARMA KONSEYİ ÜYELERİ DE İZLEDİ

Bu arada KKTC Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem ve konseyin üyeleri de tatbikatı izledi.

TAK’a kısa bir açıklama yapan Konsey Başkanı Erdem, Kıbrıs’ın dışında, 12 ülkeden 17 üniversite ve bir de ulusal kurum temsilcisi olmak üzere 30 akademisyenin ülke genelinde bugün ve yarın yapılacak tatbikatı izleyeceğini söyledi.

ÖZEL DURUM SENARYOLARI DA YARATILDI

Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlar Milli Hazırlık Tatbikatı- 2015 beş ilçede yarın saat 13.00’e kadar aralıksız devam edecek. 

Öte yandan tatbikatın ana senaryosu dışında ekiplerin anlık reflekslerini ölçmek için merkezde ve ilçelerde gün boyu özel durum senaryoları da yaratıldı. 

“Birlikte Güçlüyüz" sloganıyla ile icra edilen tatbikatın amacı, “afet ve acil durumlara karşı kamusal duyarlılık oluşturarak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve yardımlaşmayı artırmak ve her koşulda, halkın yanında olunduğunu hissettirmek” olarak açıklanmıştı. 
Editör: TE Bilisim