Maliye Bakanı Ersin Tatar, Gelir ve Vergi Dairesi ile Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin yeni yapılan binalarının hizmete girmesi için hedeflenen tarihin 20 Temmuz olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Tatar, binaların inşaat faaliyetleri ile ilgili durum hakkında bilgi almak üzere bugün ilgili birimleri toplantıya çağırdı.

Lefkoşa’da, eski Sanayi Holding binalarının bulunduğu bölgede inşa edilen binanın inşaat maliyetinin 10 Milyon TL civarında olduğu, finansmanın Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanıldığı belirtildi.

YAPIMINA 3 YIL ÖNCE BAŞLANDI

Maliye Bakanlığında gerçekleşen toplantıda Bakan Ersin Tatar’a, Gelir ve Vergi Dairesi ile Devlet Emlak Malzeme Dairesi Müdürleri eşlik ederken, Planlama İnşaat Dairesi, Merkezi İhale Komisyonu, İhaleyi kazanan Karalım Co. Ltd. ve Elektronik Otomasyon Sistemi firması temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda, yapımına 3 yıl önce başlanan, üst düzey elektronik otomasyon sistemi ile donatılacak Vergi Dairesi’nin yeni inşaatının durumu görüşüldü.

Vergi Dairesi çalışanlarının şu an görev yaptıkları ortamın çağ dışı olduğuna dikkati çeken Tatar, halka burada hizmet vermenin zor olduğunu vurguladı.

Bakan Ersin Tatar, “Ortaya güzel bir proje çıkıyor. Yeni binaların hizmete girmesi için hedef 20 Temmuz’dur” dedi.

“VERGİ DAİRESİNİN PROJESİ ÜLKEMİZ İÇİN  ÖNEMLİDİR”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, katılımcılardan projenin 20 Temmuz’da tamamlanması için çalışmalarını sürdürmelerini isteyerek, “Vergi dairesinin projesi ülkemiz için önemlidir” dedi.

Bakan Tatar, halka medeni hizmet verme ortamı yaratılmasının önemine vurgu yaparak binanın teknoloji ile donatılması konusunda alt yapının iyi koordine edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Ersin Tatar şunları kaydetti:

“Bu proje geleceğimiz için önemlidir. Biliyorsunuz, hükümetimiz döneminde ekonominin kayıt alına alınması çabaları en üst düzeye geldi. Vergi gelirlerinin artırılması ve vatandaşa iyi ve hızlı hizmet vermek planlarımız içindedir çünkü Vergi Dairesi en yoğun dairelerden biridir. Vatandaş sürekli hizmet talep ediyor. Bu dairenin alt yapısı ve donanımı için yapılacak işlemler geleceğe yöneliktir.”

“MEVCUT ORTAM ŞARTLARI ZOR”

Vergi Dairesi çalışanlarının şu an görev yaptıkları ortamın çağ dışı olduğuna dikkati çeken Tatar, halka burada hizmet vermenin zor olduğunu vurguladı.

MALİYETİ 10 MİLYON TL

Tatar, projesi 3 yıl önce hazırlanan ve inşaatı karkas aşamasına gelen yeni Vergi Dairesi binasının maliyetinin 10 milyon TL civarında olacağını kaydetti.

Binanın finansmanının Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını belirten Bakan Ersin Tatar, binanın hizmete girmesiyle, e-devlet projesinin önemli ayaklarından biri olacağını ve vergi dairesinin tüm programlarının elektronik ortama taşınacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim