Cumhurbaşkanlığı seçimleri, adaylık konusu, sağda çatı adayı çıkma ihtimali, aday çıkması durumunda hükümetin geleceği ile ilgili KIBRIS MANŞET'in sorularını cevaplayan Başbakan Tatar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ADAYLIK KARARINI UBP VERECEK

Geçtiğimiz günlerde 44.ncü yaşını kutlayan UBP’nin Genel Başkanı Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partisinin yetkili organlarının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek adaylığı konusunda kararı UBP'nin vereceğini söyledi.

SİYASİ KULİSLER “TATAR” DİYOR

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda her ne kadar da son söz UBP yetkili organlarında olsa da Ersin Tatar’ın aday olacağı söylentileri siyasi kulislerde dillendirilmeye başladı bile. KIBRIS MANŞET’in UBP’ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Tatar’da Cumhurbaşkanlığı adaylığına daha sıcak bakıyor. 

PARTİMİN KARARINA UYACAĞIM

UBP'nin yetkili organlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili karar üretme sürecini yakından izlediğine işaret eden Başbakan Tatar, partisinin kararı doğrultusunda hareket edeceğinin altını çizdi.

ÇATI ADAY İHTİMALİ DÜŞÜK

Sağda çatı aday beklentilerine dair meraklı bekleyiş sürerken Başbakan Tatar, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda UBP'nin alacağı karara göre hareket edeceğini tekrar vurguladı. Tatar, sağda bir ortak aday veya çatı adayının olması ihtimalinin de bugün itibariyle oldukça düşük olduğunu iddia etti.

Editör: TE Bilisim