UBP Lefkoşa milletvekilleri adayı Ersin Tatar UBP’nin yeniden tek başına iktidara gelmesi için partiye karma oy değil mühür vurulması çağrısı yaptı.

UBP Lefkoşa milletvekilleri adayları, seçime yönelik bölge ziyaretlerini sürdürüyor. Ersin Tatar ve Tahsin Ertuğruloğlu, Kanlıköy, Yılmazköy ve Alayköy’ü ziyaret etti. Köylerde köylülerin büyük ilgisiyle karşılaşan Ersin Tatar ve Tahsin Ertuğruloğlu, köy halkı ile sohbet etme ve vakit geçirme fırsatı buldu, vatandaşlarla bire bir ilgilendi. Tatar ve Ertuğruloğlu, UBP’nin yeniden tek başına iktidara gelmesi için partiye karma değil mühür vurulması çağrısı yaptı.

Tatar, “Herkes sandığa gitmeli”

UBP Lefkoşa milletvekili adayı Ersin Tatar, Kanal T’de yayınlanan, Adem Kavaz’ın hazırlayıp sunduğu Yakın Markaj Programının konuğu oldu.
UBP’nin bu dört yıllık süreçte çok sıkıntılar yaşadığını, fakat bir o kadar da güzel işlere imza attığını dile getiren Tatar, vatandaşı sandığa gitmeye çağırdı: Tatar, “Herkes sandığa gitmeli, 28 Temmuz’da herkes mührünü vurmalı. KKTC’ye emeği geçen UBP’nin iktidara çıkması, bu yarışta da birincilik alması kaçınılmazdır, bu ülkede yaşıyoruz, bu ülkeyi seviyoruz öyleyse bütün seçmenlerin vatandaşlık görevlerini yapması lazım” diye konuştu.

Halka refah dolu bir gelecek sağlamak istediklerini vurgulayan Ersin Tatar, iktidarları döneminde ülke ekonomisine yaptıkları katkılarına da değindi: Tatar, “Son dört yılda ekonomimizde ortalama yüzde 3’lük bir büyüme sağladık. Önümüzdeki süreçte de ayni tempoda bu devam edecektir. Önümüzdeki üç yıl için de yüzde 15’e yakın bir büyüme hedeflenmektedir. Bizim tecrübelerimiz ile, kadromuz ve sağlıklı yurt dışı ilişkilerimiz ile ekonomik büyümeye, yenilenmeye ve dolayısıyla yeni istihdamlara gidip tek başına milli gelirimizi artırmalıyız.” dedi.
Tatar, yakın zamanda yaşanan maaş krizi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Siber hükümetinin “Kasa boştu, bütçe boştu” gibi söylemlerin yanlış olduğuna değinen Tatar, “Maliye Bakanlığı’nın kasasında deste ile para bırakmak zaten doğru olmaz çünkü her zaman birtakım borçlar, ödemeler, gelir ve giderler vardır. Dolayısıyla bizim burada bıraktığımız en güzel hizmetlerden biri de düzenli ve dengeli bir gelirin kasamıza akmasıdır. Her ay ortalama 150-200 milyon TL gibi bir paranın maliyenin kasasına aktığını söyleyebiliriz. Haziran ayında da bu beklenen gelir maliyenin kasasına girmiştir. Bıraktığımız bu düzen bizi adım adım hedeflerimize ulaştırabilir, bütçemizi sağlamlaştırabilir” diye konuştu.

Tatar;“Hedeflerimiz, KKTC’ye çağ atlattıracak”

Yaz ve kış mesailerinin değişmesiyle alınan verimden çok memnun kalmadıklarını dile getiren Tatar yeni programları arasında bu yaz-kış mesaisine değişiklik getirileceği olduğunu anlattı.
Asgari ücretin artırılması gibi gündeme getirecekleri çalışmalardan da bahseden Tatar, 28 Temmuz’dan sonra bu konuda da adım atacaklarını vurguladı. Tatar, “Hedeflerimiz, KKTC’ye çağ atlattıracak” dedi.


 
Editör: TE Bilisim