Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, “CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümeti aldığı ve alamadığı ekonomik kararlarla, yaptığı ve yapamadığı icraatla iflas etmiştir. Hükümetin sadece beyin ölümü gerçekleşmiş değil tüm unsurları fonksiyonunu yitirmiştir” dedi.

BRTK, TAK, YYK ve Süt Endüstrisi Kurumu gibi kurumların 2014 yılı bütçelerinin nerdeyse 2015 yılı bütçesinin görüşülmesine geçilmesine günler kala ilgili Meclis komitesinde yeni ele alınmaya başlandığını ifade eden Tatar, bunun “hükümetin ciddiyetsizliği ve başıbozukluğunun göstergesi” olduğunu savundu.

Tatar, hükümetin tüm uyarılara kulak tıkayarak Kıb-Tek’i 60 milyon TL gibi ağır bir yükümlülük altına sokacak akıllı sayaç ihalesine, yanlışlara gözünü kapayarak izin verdiğini ileri sürdü.

YASA GÜCÜNDE KARARNAMEYE ELEŞTİRİ VE İSTİFA ÇAĞRISI

Hükümetin ortakları arasında ‘Bilançoların Güncelleştirilmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması Yasa Tasarısı’ konusunda derin görüş ayrılıkları yaşandığını savunan Tatar, şunları kaydetti:

“Hal böyleyken iflas ettiği belli olan hükümet söz konusu yasayı bir kenara itmekte ve yasa gücünde kararname ile Meclis’ten geçiremeyeceği uygulamaları yürürlüğe koymaya kalkışmaktadır. Oysa böylesi duruma düşen bir hükümetin yapacağı yegane şey istifa etmektir."

“İflas eden bir hükümetin bir gün bile görevde kalmaması gerektiğini" kaydeden Tatar; “Yapılacak şey ya yeni bir hükümetin oluşumuna olanak vermek için istifa etmek ya da erken seçime gitmektir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim