Tatar yazılı açıklamasında, hükümetin bir yıl önce kurulurken “şeffaflıktan” bahsettiğine vurgu yaptı ve son aylarda yapılanların “şeffaflıktan” uzak olduğunu iddia etti.

Tatar’ın açıklaması şöyle;
“Uzun yıllar bürokrasinin içinde başarı ile çalışmış veson olarak ta Kadastroların yenilenmesi çalışmalarını bizzat yürüten Tapu-Kadastro Daire Müdürü Hüdaverdi iyikal’ın görevden alınacağı yöndeki haberleri şaşkınlık içinde okudum.

Bu devlet öyle kolay kolay bürokrat yetiştirmiyor. Üstelik İyikal’ın emekli olmasına da 9 ay gibi kısa bir süre kalmış iken onu o görevden alıp müşavir yapılmak istenmesi bu devlete hem ekonomik olarak hem de vicdanen yapılmış bir ihanettir.

Devleti yönettiğini zannedenler ekonomiyi batırma noktasına getirmekle kalmayıp, devletin işleyişini sağlayan bürokratarı da bozuk para gibi harcamaktadırlar. Üstelik bu olayın ardında bir arkaraba kıyak çekilmek istenmesi olayın başka bir üzücü noktasıdır.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu konuda bizi ve halkı doyurucu bir açıklama yapma zorunluluğu vardır. Hükümet olarak icraat değil adete yıkım yapmaktadırlar. Bunun sorumlusuda bizzat başbakanın kendisidir. Son günlerde ardı ardına kamuoyunda bilgisne gelen olaylarda CTP yapıyor DP bakıyor, DP yapıyor, CTP bakıyor.. Karşılıklı olarak partizanca hareket ediyorlar. Başbakan ve hükümet ortakları tüm bunlardan sorumludurlar.
Meclisin açılmasına sayılı günler kala buradan hem Sayın Başbakanı hemde hükümetini uyarıyorum, bu yıkımların daha fazla ülkeyi etkilemesine izin vermeyeceğiz.”




 
Editör: TE Bilisim