Maliye Bakanı Ersin Tatar, gündemdeki bazı iddialar konusunda bakanlığının gerekli inceleme ve çalışmaları başlattığını, Başsavcılık ve polisle de irtibata geçildiğini belirterek, “Ortaya atılan iddialar karşısında özveri ile çalışan gümrük memurları büyük rahatsızlık içine girmiş olmakla birlikte, en etkin şekilde görevlerini yürütmektedir” dedi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar, son günlerde gerek gümrük antrepoları, gerek sigara kaçakçılığı, gerekse akaryakıt konularında ortaya çıkan iddialarla ilgili Gümrük ve Rüsumat Dairesi hakkında bazı çevrelerin çeşitli spekülasyonlara suçlayıcı ifadeler kullanmasını eleştirdi.

Tatar, Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nde iddia edilen konular hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, olayların açıklığa kavuşması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek, olayların her yönüyle incelenmesi için bizzat kendisinin talimat verdiğini belirtti.

Ersin Tatar, her türlü olayın üzerine gitme kararlılığında davranılmasını ve sonuçların da kamuoyu tarafından bilinmesini istediğine işaret ederek şöyle dedi:

“GÜMRÜKLERDE İŞLEMLER CİDDİYETLE...”

“KKTC’de artan ithalat ve ticaret rakamları paralelinde gümrük kapılarındaki her türlü işlemler de ciddiyetle sürdürülmekte, KKTC gelirlerinin sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi için çaba gösterilmektedir. Kritik görev noktalarında gerekli muameleleri yaparak, işlemleri, incelemeleri ve kontrolleri başarı ile yürüten gümrük memurları, ortaya atılan iddialar karşısında büyük rahatsızlık içine girmiş olmakla birlikte, en etkin şekilde görevlerini yürütmekte olduklarını da halkımızla paylaşmak isteriz.”

Tatar, ortaya atılan usulsüzlük iddialarına ve kaçakçılık olaylarına karşı tüm ciddiyetle çalışmalar yürütüldüğüne işaret ederek, suçluların ortaya çıkması için Maliye Teftiş İnceleme Kurulu’nun da görevlendirilerek incelemelerin başlatıldığını ifade etti.

Bakan Tatar, “dünyanın her yerinde olduğu gibi KKTC’de de istisnai durumlar yaşanabildiğini, ancak Hükümeti yıpratma adına özveri ile çalışan Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ni hedef alarak rencide edici eleştiriler yapmanın doğru olmadığını” kaydetti.

“MÜHÜR VERİLMESİ GERÇEK DIŞI”

“CTP-BG Milletvekili Sayın Sonay Adem’in Cumhuriyet Meclisi’ndeki konuşmasında ortaya attığı, bir akaryakıt deposuna gümrük memurları tarafından usulsüz mühür verdiği iddiasının da asılsız ve gerçek dışı olduğu tespit edilmiştir” diyen Tatar, akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili incelemelerin, kendi bakanlığı yanında Başbakanlık tarafından oluşturulan komite tarafından da sürdürüldüğünü bildirdi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, konunun ayrıca Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’ne de bildirilerek gerekli işlemlerin veya soruşturmanın başlatılmasının talep edildiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim