Maliye Bakanı Ersin Tatar, Girne Ada Lions Kulübü’nü kabul Ederek, başkan Zühal Altınminarelioğlu ve kulüp yöneticileriyle görüştü.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, bakan Tatar kabulde yaptığı konuşmada, “Lions”ların ülkedeki bağış faaliyetlerine dikkat çekerek, bu çalışmaları yapanları kutladı.

Tatar, Girne Ada Lions’un projelerinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, kulübün projelerine ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Tatar, sağlık bütçesine yapılan artışı işaret ederek, projenin 14 Mart Tıp Bayramı dönemine denk gelmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli destekleri ve hükümetimizin imkanları ile sağlık sektörüne bütçede önemli pay ayırdık” diyen Tatar, göreve geldikleri 2009 yılına göre sağlık bütçesinde yüzde 30’u aşan artış yapıldığına dikkat çekti.

Tatar, KKTC’nin tüm yerel gelirlerinin yüzde 11’e yakın oranındaki payını sağlık bütçesinin oluşturduğunu ifade ederek, “Kıbrıs Türk halkı eğitim, sağlık gibi alanlarda en iyi hizmeti almayı hak ediyor. Girne Ada Lions Kulübü olarak Girne’deki Akçiçek Hastanesi’ne alınması düşünülen diyaliz makinesi pek tabi ki çok güzel düşünce. Elimizden gelen desteği sizlere vermeye çalışacağız” dedi.

Girne Ada Lions Kulübü Başkanı Zühal Altınminarelioğlu da, projelerini anlatarak, bakan Tatar’dan bu projelere destek istedi.

Girne Akçiçek Hastanesi’ne diyaliz makinesi almak için girişim yaptıklarını anlatan Altınminarelioğlu, bu makinenin Girne’ye ve devlet hastanesine çok katkısı olacağına inandıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim