Tatar yazılı açıklamasında, “eğer biz bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini söylememiş olsaydık ve kamuoyu ile birlikte baskı kurmasaydık devlet 960 bin Euro zarar edecekti. Yeni fiyat bile bize göre çok pahalı. İhale bir kez daha iptal edilmeli.”

KIB-TEK'in kurtuluşu olarak görülen akıllı sayaç ihalesi dün sonuçlandı. 33 bin adetlik akıllı sayaç ihalesinde dün açılan teklifler sonrasında en düşük fiyatı Kamstrup markası ile Kıymet Trading vermiş ve KIB-TEK bir önceki ihaleyi iptal ettirmekle tek bir sayaçta 32 euro kar etti. Toplam sayaç sayısında kurumun karı 960 bin Euro olurken konuya ilişkin Ulusal Birkil Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar’dan gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

Tatar’ın açıklaması şöyle;
“Yapılan son ihale ile tasarruf olduğunu iddia edenler halk ile “dalga”geçiyorlar. Göstermiş olduğumuz tepkiyi göstermeseydik, “borç komitesini” dürtmeseydik ve 140 bin sayaç ihalesi 140 Euroya alınsaydı şirket çok büyük zarar edeceği gibi 70 milyon TL de borç altına sokulacaktı.
Bilahare ihalenin iptali mevcut yönetimin süreci çok yanlış ve Merkezi İhale Komisyonunu atlayarak süreci çok yanlış yönettiğini göstermiş, hükümetin başıboş ve otorite boşluğunda güven yitirdiğini de göstermiştir.
Şimdi 140 bin değil ama 30 bin alınacak, ancak parası nasıl ödenecek ? Borçlanılacaksa, Borç komitesinin onayı var mı ? Nakit ödenecekse, Kurumun mali durumu nedir ? İptal edilen ihalede 130 Euro olan fiyat nasıl oldu da şimdi 97 Euroya düştü?. Tüm bu süreç nasıl oldu ? Devlet tasarruf değil! kazıklanmaktan kurtulmuştur. Yine de endişem var. İhale tekrar açılsa fiyat 70 Euroya düşer mi? Fiyatların gelişen teknoloji ile sürekli düiüşte olduğu bir süreçte en doğrusu bu Akıllı sayaçları 5 bin lik parçalar halinde alınması en doğrusu olur...”

 
Editör: TE Bilisim