Tatar, bugünkü görüşmede, Cumhurbaşkanı ile seçim tarihini ve korona virüsle ilgili açılımları konuştuklarını kaydetti.

Başbakan Tatar, “Genel kanaat seçim tarihini değiştirmeme yönünde. Yüce Meclis’te 11 Ekim olarak belirlenen seçimin aynı tarihte olması için bir kanaat var” dedi.

KKTC’de iki aydan fazla süredir korona virüs vakası görülmediğini anımsatan Tatar, bu ortamda seçimin erkene alınıp alınmayacağını görüşlerin paylaşıldığını ancak konunun gündeme getirilmesinin pek fayda sağlamayacağını söyledi.

Tatar, önümüzdeki süreç iyi yönetilirse, ikinci dalganın da olmayacağını kaydetti.

Temmuz ayında normalleşme sürecine geçileceğini ifade eden Başbakan Tatar, ağustos sonu ve eylül başında da vakalarla karşılaşılabileceğini, “Temennimiz bunun olmaması” dedi.

Tatar, “Genel kanaat seçim tarihini değiştirmeme yönünde. Yüce Meclis’te 11 Ekim olarak belirlenen seçimin aynı tarihte olması için bir kanaat var” şeklinde konuştu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ… “ÜSTEL’E TEŞEKKÜR EDERİM”

Kabine değişikliğinin sorulması üzerine Tatar şu değerlendirmede bulundu:

“Uzun zamandan beri bazı şeyler konuşuluyor. Son siyasi gelişmelere bağlı olarak, partimde yaptığımız değerlendirmeler ışığında Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel yerine Girne Milletvekili Kutlu Evren’i atadım. Cumhurbaşkanı da bunu onayladı. Sayın Üstel’e de hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir görev değişimidir. Yaşanan olaylarla ilgili bir takım araştırmalar, başka başka değerlendirmeler de yapılacaktır. Hükümet ortağımız kendi değerlendirmelerini kendi yapacaktır. Tabi ki bu konu bizleri üzmüştür. Yönetimle böyle olaylar olabilir ama her şeyin açık ve net olması gerekir.”

Haber: Rahme Çiftçioğlu

Fotoğraf: Erol Uysal

Editör: TE Bilisim