Cumhurbaşkanı Tatar, TDP Genel Başkanı Mine Atlı’nın kendisine, “vatan haini, namussuz ve şerefsiz” dediğini belirterek, yasal yollara bunun için başvurduğunu söyledi.

NEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU?

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TDP Genel Başkanı Avukat Mine Atlı hakkında neden şikayetçi olduğunu Gazeteci Rana Sarro’ya anlattı. Tatar, şahsı hakkında “vatan haini, namussuz ve şerefsiz” şeklinde sözler sarf edildiği için polise şikâyette bulunduğunu belirtti.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIM AMA…

Devletin yıpratılmasına asla müsaade edemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yönelik eleştirilere de “Ben çok demokratik bir kişiyim, Eleştiriye hep açığım ama bunlar kasıtlı yapılmaktadır. Devleti yıpratmak için yapıyorlar” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın şikâyeti üzerine, Avukat Mine Atlı hakkında açılan dava konusu gündemin birinci sırasına oturdu.

Cumhurbaşkanı Tatar yasal yola başvurduğu için bazı kesimler tarafından şiddetle eleştiriliyor.

Gazeteci Rana Sarro, Mine Atlı hakkında polise şikâyette bulunduğu konuyu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sordu.

Ersin Tatar, “ ‘hakkımda vatan haini, namussuz ve şerefsiz’ dediği için yasal yola başvurdum” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından polise şikâyet edilen TDP Genel Başkanı Avukat Mine Atlı hakkında Savcılık tarafından getirilen dava konusu gündemin birinci sırasına yerleşti.

Cumhurbaşkanı Tatar yasal yola başvurduğu için bazı kesimler tarafından şiddetle eleştiriliyor.

Gazeteci Rana Sarro, Mine Atlı hakkında polise şikâyette bulunduğu konuyu
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sordu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şahsı hakkında “vatan haini, namussuz ve şerefsiz” şeklinde sözler sarf edildiği için polise şikâyette bulunduğunu belirtti.
Gazeteci Rana Sarro’ya konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Hakkımda, vatan haini, şerefsiz, namussuz” dedi. Ben çok demokratik bir kişiyim, Eleştiriye hep açığım ama bunlar kasıtlı yapılmaktadır. Devleti yıpratmak için yapıyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın polise şikâyeti üzerine, Savcılığın uygun görerek mahkemeye dosyaladığı dava konusunda, Mine Atlı, “Müfsit Yayın Yapmak ve Zemmedici malzeme yayınlama” suçuyla methaldar oldu. Atlı, davaları hazır olup yargılanacağı güne kadar, mahkemede hazır bulunacağına dair 50 bin TL kefalete bağlandı.

Mine Atlı, kamuoyuna yaptığı açıklamada, ülkenin ifade özgürlüğünde daralma olduğunu, paylaşımının AİHM Sözleşmelerine göre ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, toplum üzerinde korku yaratılmak istendiğini savundu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı’na muhalif olan Mine Atlı’nın bazı avukatları, medyada yaptıkları açıklamalarda ifade özgürlüklerine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ifade özgürlüklerini kısıtlamaya dönük hareket ettiği yönünde suçlamalarda bulunuyor.

Rüstem Tatar üçüncü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı Rüstem Tatar üçüncü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Editör: Haber Merkezi