UBP Lefkoşa Milletvekili ve Meclis Bütçe Komisyon üyesi Ersin Tatar, Elektirik kurumuna yapılan istihtamlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tatar’ın konuya ilişkin açıklaması ise şöyle;
“Çok kısa bir süre önce “Hizmet Alımı” altında Kıbrıs Türk Elektirik Kurumunda istihtam yapıldı. Genel müdüre istihtam yapma yetkisinin verilmesi ile birlikte sınavsız ve münhalsiz bir şekilde istihtamlar yapıldı. Üstelik alış gerekçelerinde ot temizleme için denilen personelveznede çalışıyor.

Peki, bu istihtamlara Maliye Bakanı ne diyor ? İsmet Akim ve Yönetim Kurulu emirleri CTP MYK sından alıyor. Tüm bu olup bitenden Başbakanın haberi var mı ?Tufan Erhürman yapılan bu istihtamlara ne diyor? Erhürman daha önce “Münhalsız alım olursa” istifa edeceğini söylemişti. İşte oldu, daha ne bekliyor?

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Akıllı Sayaç ihalesinde MİK (Merkezi İhale Komisyonu) devre dışı bırakılmasına sessiz ve seyirci kalırken bizim bu konuda yaptığımız muhalefetve Borç Komitesini göreve çağırmamız ihalenin iptal edilmesini zorunlu kılmıştı. Ve ikincisi kez yapılan ihalede aynı marka aynı özellikteki akıllı sayaçlar çok daha ucuza alınmıştı.
İktidara gelirken şeffaf olacağı vaadinde bulunan, münhalleri sınavla yapacağını söyleyen hükümet gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Partizanca istihtamlar yapma, kendisinden olmayanlara da fırsat eşitliği sağlamamaktadır”
 
Editör: TE Bilisim