UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, uluslararası piyasalarda benzinin varil başına fiyatının 88 dolar seviyesine düştüğünü belirterek, hükümetten benzin fiyatlarının düşürülmesini istedi.

UBP Basın Bürosu aracılığıyla konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tatar, uluslararası piyasalarda bir süreden bu yana hızlı bir düşüşle benzinin varil başı fiyatının 110 dolarlardan bugün 88 dolarlara düştüğüne işaret etti.

Maliye Bakanlığı’nın her 10 günde bir akaryakıt fiyatlarını uluslararası fiyatlara göre ayarlayıp ona göre serbest piyasaya yön verdiğini ifade eden Tatar, “Ancak son aylardaki düşüşler maalesef bizi yönetenler tarafından bize uygulanmadı. Bütçe açıklarını kapatmak için hala daha yüksek fiyatlardan ayarlamalar yapılıyor. Oysa benzinin fiyatı son altı aya göre en düşük seviyede. Bu ucuzluğu vatandaşın da kullanması gerekiyor” dedi.

Tatar, benzinin uluslararası piyasalarda zamlandığında hemen zammın ülkeye de yansıtıldığını, o yüzden ucuzlama olduğunda da uygulanması gerektiğini belirterek, “hükümeti bu konuda uyardığını” vurguladı ve Maliye Bakanlığı’nın hiç vakit kaybetmeden gereğini yapmasını istedi.
Editör: TE Bilisim