Fidan dikme etkinliğine Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın yanı sıra, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Türkiye’nin eski bakanlarından, akademisyen Şükrü Sina Gürel, Kartal Belediyesi Belediye Meclisi Üyeleri, İstanbul Şehit Anneleri Derneği yetkilileri, bölge sakinleri ve Denktaş ailesi katıldı.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, yer itibarıyla Taşkent’teki bayrağın yanına dikilecek fidanların büyüyüp geliştikçe, devletin de köklenip, güçleneceğini söyledi.

Denktaş, Pazar saat 09.00’da Denktaş Anıtı’nın açılacağını da hatırlatarak, Ercan çıkışında ülkeye ilk gelen kişilerin bu anıtı göreceklerini söyleyerek, Kartal Belediye Başkanı Öz’e teşekkür etti.

Serdar Denktaş ayrıca İstanbul Şehit Anneleri Derneği ve gazileri, KKTC’nin kuruluşunun 31. yılında ağırlamaktan dolayı teşekkür etti.

ÖZ

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de, Denktaş denince Kıbrıs, Kıbrıs denince de Rauf Denktaş isminin akla geldiğini belirterek, Denktaş için anıt dikmenin görevleri olduğunu kaydetti.

Denktaş’ı ağaç dikerek çevreci bir şekilde andıklarını belirten Öz, Denktaş anıtının dikilişinde emeği bulunan Serdar Denktaş ve Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın yanı sıra diğer yetkililere teşekkür etti.

AKBABA

İstanbul Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba da dikilen fidanlar gibi nice Denktaş’lar yetişmesi dileğinde bulundu. Akbaba, Denktaş’ın hayattayken oğlunun mezarını ziyaret edip fotoğraf çektiğini söyledi.

Akbaba, yüce Türk ulusunun dirlik ve düzeninin bozulmaması dileğinde bulunarak, Allah’ın Türk düşmanlarına fırsat vermemesini diledi.
Editör: TE Bilisim