arımsal alanda çok ciddi bir uygulamaya geçilerek zirai ilaçların satışı  reçeteye bağlandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından başlatılan seferberlik sonucu tarımsal ilaçların satışı konusunda tedbir alındı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda, zirai ilaçların reçetelendirileceği, kayıt defteri tutulacağı duyuruldu. Toplantıda gıda güvenliğine ilişkin yapılacaklar da anlatıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu yaptığı konuşmada,  sağlıklı tüketimin önemine değinerek, gıda güvenliği konusunda ciddi adımlar atıldığına dikkati çekti.

Amcaoğlu, “Sıkı denetimle üretilen ürünlerin tereddütlü tüketimini ortadan kaldırmaya ve ihraç edilebilmesi adına sağlıklı üretim mekanizmaları geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bakan Amcaoğlu şunları ekledi:

“Bu konuda atılan ilk adım tüm ürünlere uygulanacak kayıt defteri tutma zorunluluğudur. Satış sürecinde ticari ilaçlar reçetelendirilecek, böylece üreticiler bilinçlendirilecek ve sağlıklı ürün hedefine ulaşılacak.”

ÖZUYANIK: “REÇETE YÖNTEMİ VE KAYIT DEFTERİ İLE SORUNLAR AŞILACAK”

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Özuyanık tarımsal ilaçların üretici için yarattığı sıkıntılara değindi. Özuyanık, reçete yöntemi ve kayıt defteri ile sorunların aşılacağını söyledi.

Toplantı, Tarımsal İlaçlar Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Altan ve Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal’ın konuşmaları ile tamamlandı.

Editör: TE Bilisim