Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporun okunması sırasında söz alan CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, hazırlanması uzun süren protokole uygun adımlar atıldığını ve sürecin protokole uygun ilerlediğini belirtti. Uluçay, oylarının olumlu olduğunu kaydetti.

CTP Milletvekili Erkut Şahali de, 10 yıl süreli hazırlanan protokolün 8 yıl önce imzalanması gerektiğine işaret etti. Şahali, tarım alanında istatistik eksiklikler olduğunu savunarak, kayıt sisteminin tamamlanarak, kullanılır hale gelmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Şahali, tarımda yürütülen projelerin, bu sistemle daha verimli hale geleceğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: “PROTOKOL GEREKTİĞİ ŞEKİLDE UYGULANIYOR”

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2009 yılında imzaladıkları protokolün zaten gerektiği şekilde uygulandığını kaydederek,  öngörülen projelerin de hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığını ve bazılarının tamamlandığını, bazılarının ise yarım kaldığını ifade eti.

Bilimsel sonuçlu araştırmaların, uluslararası uzmanlarla iletişime geçme imkanı sağladığını dile getiren Çavuşoğlu, protokolden gerektiği gibi yararlanabilmek için üzerlerine düşen adımları atmak zorunda olduklarını belirtti.

Çavuşoğlu, kayıt tutma konusundaki eksiklikleri giderebilmek için yoğun şekilde çalıştıklarını ve master planı hazırlamalarının da başlıca sebebinin bu tür eksiklikleri gidermek olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından tasarı oybirliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilisim