CTP-BG Girne Milletvekili adayları Girne bölgesinde ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bölgeleri ziyaret etti. Kayalar, Sadrazam, Geçitköy, Kozanköy ve Akdeniz bölgelerini ziyaret eden adaylar vatandaşın dertlerine ortak oldu, yeni dönemde yapılacak işleri anlatma fırsatı buldu.
Özellikle tarımda 2003-2009 döneminde çiftçinin ve hayvancının cebinin para gördüğünü, gelir-gider dengesinin birbirini karşıladığını ifade eden yurttaşlar bu anlamda dönemin tarım bakanı Önder Sennaroğlu’na övgüler yağdırdı.

“CTP’YE GÜVENİYORUZ”

Vatandaşlar, 2009-2013 döneminde ise gelir-gider dengesinin sürekli olarak negatif yönde değiştiğini, özellikle yem ve mazot fiyatlarındaki artışın bu dengenin bozulmasında önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Öte yandan çiftçi ve hayvancıya yapılan ödemelerin 45 ile 60 gün arasında yapıldığını buna karşın yapmaları gereken ödemelere faiz işlediğini bildiren köylüler bu konularda CTP’ye güvendiklerini ve yeniden bir denge kurulması için çalışacağına inandıklarını söylediler.

Çiftçi ve hayvancıların ifade ettiği sorunlara karşılık CTP programının bu konularla ilgili çözüm önerilerini aktaran adaylar, mevcut bütçeyle bile tarımda daha iyi bir organizasyon sağlanabileceğini söyledi ve CTP’ye destek olunmasını istedi.
 
Editör: TE Bilisim