ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Kıbrıs’a geliyor. Biden, saat 18:30’da Larnaka Uluslararası Havalimanı’nda olacak.

“Ada’nın kapsamlı bir çözümle, iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyonla birleştirilmesine güçlü desteğini ifade etmek üzere Kıbrıs’ı ziyaret edeceği” belirtilen Biden, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya gelecek. Biden, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumlarından sivil toplum örgütü (STÖ) temsilcileriyle ve dini liderlerle de buluşacak.

Uçağı 18:30’da Larnaka Uluslararası Havalimanı’na inecek olan Biden burada bir basın toplantısı düzenleyecek.

ABD Başkan Yardımcısı Biden yarın ise Güney Kıbrıs’taki Başpiskoposluk Ofisinde, Kıbrıs’taki dini liderlerle bir araya gelecek.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’le Rumların Başkanlık Sarayı’nda bir toplantı gerçekleştirecek olan Biden, toplantının ardından Anastasiades’le resmi bir öğlen yemeği yiyecek. Yemek de Başkanlık Sarayı’nda yer alacak.

Biden daha sonra KKTC’ye geçerek Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla bir araya gelecek.

Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütü temsilcileriyle de görüşecek olan Biden, Eroğlu ve Anastasiadis’le akşam yemeği yiyecek.

Biden yemeğin ardından saat 21:15’te basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısı ara bölgede bulunan Ledra Palas Otel’de yer alacak.

Biden yarın akşam saat 22:30’da adadan ayrılacak.
Editör: TE Bilisim