Çevre Koruma Dairesi, Kalecik’te denize sızan benzinin tamamen toplandığını açıkladı.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer TAK’a yaptığı açıklamada, salı gecesi denize sızan benzinin çarşamba günü itibarıyla temizlendiğini, yapılan denetlemelerde ne deniz yüzeyinde ne de kıyıda herhangi bir kirlilik veya tahribat görülmediğini kaydetti.

Olay hakkında bilgi verirken, tankerden kıyıya benzin tahliye edildiği sırada tahliye borusu üzerinde oluşan delikten yaklaşık 2 ton benzin sızdığını, söz konusu benzinin iki bölgede toplam 250 metrekarelik alana yayıldığını anlatan Ünlüsoyer, işletme ekiplerinin sızıntıyı bariyerlerle sabitlediğini, daha sonra deniz yüzeyindeki yakıtın tankerle ve özle petlerle toplandığını belirtti.

Ünlüsoyer, sızıntının miktarının az olmasından dolayı yaratılan kirliliğin tesis işletmecisi tarafından temizletildiğini, daha büyük çapta bir işbirliğine gerek görülmediğini ifade etti.

Ünlüsoyer, denize büyük ölçekli akaryakıt sızıntılarının kontrol altına alınması ve temizlenmesi için pek çok kurumun yer aldığı bir altyapının mevcut olduğunu, buna ek olarak söz konusu oluşumun baş edemeyeceği bir sızıntı olması durumunda Türkiye’den de yardım gönderilmesi için gerekli antlaşmaların mevcut olduğunu söyledi.

Akaryakıt sızıntısı olasılığı bulunan tesislere Çevre Etki Değerlendirme Komisyonu tarafından gerekli tedbirlerin aldırıldığını, ekip ve ekipmanların oluşturulduğunu vurgulayan Ünlüsoyer, benzin sızıntısının temizleme çalışmasında tesis ekiplerinin doğru uygulamayı yaptığını anlattı.

Ünlüsyoyer, “Dün ve bugün yapılan denetimlerde deniz üzerinin tamamen temiz olduğunu, herhangi bir doğa bozulması olmadığını gördük” dedi.

Editör: TE Bilisim