Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, New York’ta yapılan üçlü görüşmeden memnuniyetini ifade ederek, görüşmede ne takvim, ne de hakemlik sunulduğunu ve sürecin Kıbrıs’a ait bir süreç olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri ile yapılan görüşmeye değinen Anastasiades, görüşmenin müzakerelerde şu ana kadar sağlanan ilerleme hakkında bilgilenmesi için bir fırsat olduğunu ve aynı zamanda farklılıkların da ifade edildiğini söyledi.

Anastasiades, görüşme sırasında ayrıca, sağlanan önemli yakınlaşmalara önem verildiğini ve önemli başlıklardaki farkılıkların da açıklandığını söyledi.

2016 yılında bir çözüm bulunması amacıyla her iki liderin adaya vardıktan sonra daha yoğun bir süreçle uğraşacağını ifade eden Nikos Anastasiades, çağdaş bir Avrupa, yaşayabilir ve çalışabilir bir devlete yol açacak, ülkeyi ve kurumları yeniden birleştirecek ve refah dolu bir ülke için prespektifler yaratılacak bir çözüm bulunması gerektiğine işaret etti.

Anastasiades, her hangi bir takvim sunulmadığını ve Kıbrıs’a ait bir süreç olmaya devam ettiğini söyledi.

Kıbrıs sorununa yaşayabilir, kalıcı ve her iki toplumun endişelerini karşılayan bir çözüm bulunması amacıyla yorgun bir şekilde çalışmaya kararlıyız diyen Cumhurbaşkanı, bulunacak çözümün tüm Kıbrıslıların haklarına saygı gösteren bir çözüm olması gerektiğine işaret etti.

—————

Anastasiades üçlü görüşmeden memnuniyetini ifade etti

Nikos Anastasiades, New York’ta yer alan kendisi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Mustafa Akıncı arasındaki üçlü görüşmeyi “tamamen tatmin edici” bir görüşme olarak niteledi.

Anastasiades, kendi Twitter hesabına, “çözüm için çabalarımız aynı kararlıkla devam ediyor” diye yazdı.
Editör: TE Bilisim