2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, elektrik konusu yanında, doğal gaz, petrol, gazyağı, fuel oil gibi konularla ilgili politika belirleyecek bir birime ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Mert Girgen başkanlığındaki Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, bugün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.

Kısa süre önce oluşan yeni yönetim olarak ilk ziyaretlerini Talat’a yapmayı kararlaştırdıklarını dile getiren Girgen, Talat’ın EMO üyesi olduğunu söyledi.

Konuşmasının başında Talat’a, Enerji Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini sunan Girgen, Enerji Dairesi’nin kurularak enerji alanındaki sorunların çözülmesi konusunda Talat’tan yardım istedi.

ENERJİDE DEVLET POLİTİKASI

Girgen, enerji politikasının devlet politikası haline getirilmesini istediklerini de iletti.

Tesisat Kongresi düzenleyerek, elektrik tesisat uygulamalarıyla ilgili düzenlemeleri masaya yatırmayı planladıklarını ifade eden Girgen, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili de bir an önce çalışmaların başlatılması gerektiğini kaydetti.

STANDART DIŞI ÜRÜNLER İÇİN ŞİKAYET HATTI YAKINDAS

Girgen, ithalatta alınan ön izinlerin kontrollerini sıkılaştıracaklarını anlatarak, vatandaşın standart dışı ürünleri şikayet edebilecekleri bir hat kurma aşamasında olduklarını da sözlerine ekledi.

TALAT: “ENERJİ KONULARINDA POLİTİKA BELİRLEYECEK BİR BİRİME İHTİYAÇ VAR”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da kabulde yaptığı konuşmada, EMO’yu yaptığı çalışmalar nedeniyle kutladı.

Tesisat Kongresi’nin önemli bir proje olduğunu ifade eden Talat, ülkede alınan kararların uygulanmasıyla ilgili ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Mehmet Ali Talat, bu gibi sorunların üstesinden gelmek için uygulamada denetim sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Yaşanan bir diğer sorunun da, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından tesisat onayı verildikten sonra binalarda onayın verildiği plan dışına çıkılması olduğunu ifade eden Talat, bu gibi sorunların üstesinden gelmek için tesisat kontrol sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

“ENERJİ KONUSUNDAN UZAK BİR BAKANLIK YETKİLİ”

Enerji Dairesi’nin de önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Talat, Enerji Bakanlığı’nın her hükümet döneminde başka bir bakana bağlandığına, şu anda da enerji konusundan uzak bir bakanlık olan Tarım Bakanlığı’nın yetkili olduğuna işaret etti.

Enerji konusunda kurulacak böyle bir birimin sadece elektrik konusuna değil, doğal gaz, petrol, gazyağı, fuel oil gibi konularla ilgili politikaları da belirleyebileceğini dile getiren Talat, bu konularla ilgili ülkede ciddi bir uzmanlık açığı olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim