Dilek: Tak çalışanları kendi iradeleri ile sendikalarıın değiştirdi

Terfilerin tamamlanması ve yeni personel istihdamının ardından, Türk Ajansı Kıbrıs yeni bir döneme girmiştir. Bu bağlamda eski ve yeni personelin uyumu süreci başarıyla aşılmış, işlerin rayına oturması ve personelin büyük çoğunluğunun huzurlu ve motive bir şekilde işleri ile uğraşması sağlanmıştır.

Şunu belirtmeliyim ki her şey dört dörtlük değildir, eksiklikler vardır. Bunları da sendika, müdüriyet, yönetim kurulu ve personelin katkıları ile tüm eksiklikler giderilecektir. Üzüntüyle belirtmeliyiz ki şu anda sistemin düzgün bir şekilde işleyişinden rahatsızlık duyan bazı kişilerin, kendi ihtiras ve kaprisleri doğrultusunda hareketle kendi içlerinde çözülmesi lazım gelen sorunların TAK Ajansının dışına aktarmaları ve TAK çalışanlarının sorunlarla boğuştuğu imajını vermeleri son derece yanlıştır.

Geçmişte personelin çoğunda olan huzursuzluk ve motivasyonsuzluk, şu anda asgariye indirilmiştir. Asgari de olan sorunların giderilmesi içinde gerekli gayret gösterilmektedir.
11 Mart 2013 tarihinde K.K.T.C. Meclisinin birleşiminde TAK Ajansının 2013 yılı bütçesi görüşülürken, 2011 yılında geçen ve uygulamaya konan TAK Yasasının eksiklikleri dile getirilmiş ve yapılan terfilerde makamlar verilmiş ancak karşılığı olan baremlerin uygulamaya gidilemediği vurgulanmıştır. Yapılan bu eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz.
Ancak TAK da zorla, baskıyla sendika değiştiriliyor ifadelerine asla katılmıyoruz. Çünkü TAK çalışanları kendi özgür iradeleriyle sendikalarını seçmiştir.
Personel, TAK da yeni yapılanmalarının ardından, bireysel çıkarların değil ajansın çıkarlarının ön planda tutulduğu, habercilik açısından gelişim için adımlar atılmasını beklediğini ve kurumun çıkarlara alet edilmemesini beklemektedir.
Kamu – İş, TAK Müdürlüğü personeli ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve dünyada yaşanan olay, olgu ve gelişmeleri, çağdaş habercilik ilkeleri ve tarafsızlık ilkesi doğrultusunda haberleştirerek, halkın bilgisine sunacak şekilde yayınlanmasını sağlayacak bir düşünceyi desteklemektedir.
Sami DİLEK
(Genel Başkan) 
Editör: TE Bilisim