DP-UG Genel Sekreteri Taçoy, konuşmasının başında Soma’da meydana gelen maden kazasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

TAK’ın mevcut durumu ve geleceğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Taçoy, “Ziyaretinize teşekkür ederiz, TAK ile ilgili görüşlerinizi almaktan mutluluk duyacağız” dedi.

SAYGILI: “AMACIMIZ KKTC’NİN SESİNİ EN UZAK NOKTAYA EN HIZLI ULAŞTIRMAK”

TAK Müdürü Saygılı da, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

TAK Müdürlüğü görevine başladıktan sonra bazı ziyaretlerde bulunduğunu belirten Saygılı, bu çerçevede bugün de DP-UG’yi ziyaret ettiklerini ifade etti.

Kurumun haber ulaştırmak gibi önemli bir görevi olduğuna değinen Saygılı, bazı eksikler ve sorunlar bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği desteğiyle bunların aşılacağını ancak tüm siyasilerden de destek beklediklerini belirtti.

Saygılı, amaçlarının KKTC’nin sesini en uzak noktaya kadar ulaştırmak ve her kesimin sesini en hızlı şekilde kamuoyuna duyurmak olduğunu vurguladı.

BEROVA: “TAK’IN ÖNEMLİ MİSYONU VAR”

DP-UG Milletvekili Özdemir Berova ise, TAK’ın haberin ulaşması adına önemli bir misyonu bulunduğunu, halkın doğru bilgi edinmesine ve yapılan işlerin halka anlatılmasına katkı sağladığını söyledi.

Berova da Soma’daki kazadan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim