İki yıllık protokol, TAK’ta UKÜ’de öğrencilerine staj ve araştırma olanağı sunulması, karşılıklı olarak hizmet içi kurslar düzenlenmesi, TAK haber hizmetlerinden yararlanılması, TAK’a bilgisayar ve teknik konularda destek verilmesi, bilimsel ve toplumsal amaçlı toplantılar düzenlenmesi ve TAK çalışanlarına ücretsiz eğitim verilmesini öngörüyor.

UKÜ’de gerçekleştirilen törende protokole TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ile UKÜ Rektörü Prof. Dr.Halil Nadiri imza koydu. Törende, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ile YKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer de hazır bulundu.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkenin sosyal ve ekonomik yapısının gelişimine katkısının çok büyük olduğunu söyledi.

Saygılı, TAK olarak bu gelişime katkı koyma düşüncesiyle üniversitelerle işbirliği yapmaya veya var olan işbirliklerini geliştirerek sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

UKÜ’nün bu yıl gerek teknolojik altyapı, gerekse öğrenci sayısı açısından büyük atılımlar içerisinde olduğunu kaydeden Saygılı, “Haberlerin yayımlanması konusunda, diğer üniversitelerle, kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi, sesiniz olmak ve katkı koymak en büyük amaçlarımızdandır” dedi.

Saygılı, Halil Nadiri’ye rektörlük görevinde başarılar diledi.

NADİRİ

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise, KKTC’nin dünyaya açılan penceresi olarak haber akışını sağlayan TAK’la işbirliğini yenilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitelerde 100 bin civarında öğrencinin eğitim aldığını belirten Nadiri, ülkede her beş kişiden birinin öğrenci olduğunu, bu yapının hiçbir ülkede görülmediğini söyledi.

Nadiri, yüksek öğretimde kalitenin önemine vurgu yaparak, “Önemli olan üniversitelerin başarı ve kaliteyi sürdürmesidir” dedi.

Üniversitelerin ülkedeki paydaşlarla işbirliği yapması, görüş alış verişinde bulunması ve güç birliğine girmesinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Nadiri, TAK ile işbirliğini yapılacak ortak çalışma ve projelerle geliştirmek istediklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim