Başbakanlık’ı, mali yetkisi alınan TAK Yükselme Yeri Kadrolarının yetki yazısını bir an önce kuruma göndermeye davet eden KTAMS, sorunun çözülmemesi durumunda tüm yasal haklarını kullanacağını da kamuoyuyla paylaştı.

KTAMS tarafından yapılan yazılı açıklamada, hiç bir mali mükellefiyet getirmeyen ve Maliye Bakanlığı’ndan da mali yetki alınan bu kadroların hiçbir gerekçe göstermeden Başbakanlık tarafından aylardır onaylanmamasının, kafalarda ciddi soru işareti yarattığı savunuldu.

Uzun bir zamandan sonra Türk Ajansı Kıbrıs’ın teşkilat yasasının 2011 yılında güncellendiği ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamak adına yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, TAK Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasasına göre yükselme yeri olan kadroların hizmet içinden aynı hizmet sınıfında bir alt derecedeki sürekli personelin bir üst dereceye terfi ettirilmesi suretiyle doldurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, yine yasaya göre Ajans hizmetlerinin gerektirdiği asıl ve sürekli görevleri yerine getirecek sürekli personelin yükselmelerini de TAK Yönetim Kurulu’nun bu Yasa kuralları çerçevesinde yapmak ile sorumlu olduğu da vurgulandı.
Editör: TE Bilisim