Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına konuk olarak gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Sorun tabanda değil, tavanda” diyen Taçoy, “Tavanda bazı kaçaklar var. Bir izolasyon çekmek gerek. O çatlakları kapatmak lazım” dedi.

Faiz Sucuoğlu’nun üzerine çok gidildiğinin konuşulduğunu ifade eden Taçoy, “Aslında mevzu bahis UBP’^dir. Çünkü Faiz Bey UBP’nin Genel Başkanıdır. Dünyadaki ekonomik ortamın hoş olmadığı bir dönemde hükümet olmak da sterli olur” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı'nda KKTC'ye hava yolu ile gelen ve giden yolcu sayısı 129 bin 187 Ramazan Bayramı'nda KKTC'ye hava yolu ile gelen ve giden yolcu sayısı 129 bin 187

İdarecilikle ilgili farklı yorumlar yapıldığını söyleyen Taçoy, “Böylesi bir süreçte başarılı olsanız bile belki de dünya nezdinde başarısız olursunuz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürü:

“Bazen arkadaşlara diyorum; gelin bir ustalık yapalım, feragat edelim, başka partilerin iktidara gelmesini sağlayalım. Bakalım onlar bu ortamda ne yapacak? Buyursunlar, gelsinler ve yapsınlar. Onların sorumluluktan kaçtığını da hiç unutmayalım. Gerekirse komitede fazlalığı onlara verelim, hükümeti kursunlar.”

“FAİZ BEY İLE EMPATİ YAPIYORUM, BEN OLSAM DİRENİRDİM”

Sürecin UBP’li bir iktidarı öngördüğünü belirten Taçoy, “Ne Ankara ne bir şey. UBP içinde bazı tartışmalar var. Bu tartışmalar genelde Faiz Bey üzerinde odaklanıyor. Empati yapıyorum, ben olsam ne yapardım diye. Direnirdim” şeklinde konuştu.

Taçoy, “Bizim derdimiz KKTC ve Ankara ile ilişkiler olmalı” dedi.

“GÜVENOYLAMASINDA BİR SORUN YAŞANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Cumartesi günü gerçekleşecek olan güven oylamasıyla ilgili soru üzerine konuşan Taçoy, “Dünkü grup toplantısından yorum yapacak olursam, herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Kürsüye çıkan arkadaşların tümü, partinin zarar görmemesi gerektiğini bildirdi. Herkes içindeki söyledi” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İLE BİR SORUN VARSA, BU KİŞİLERİN SORUNUDUR”

“Türkiye ile sorun yaşanıyor mu?” şeklindeki soru üzerine Taçoy, “Eğer bir sorun varsa, bu kişilerin sorunudur. Hasan Taçoy’un Türkiye ile bir sorunu var mı? Yok. Başka bir arkadaşın da yok. Ama bir başka arkadaşın olabilir. Tartışmalar yaşamış olabilir. Peki bunu düzelten arkadaşlar var mı? Bir tane değil, çok fazla var. Yapmamız gereken tek şey dedikodu değil iş yapmak. Biz şuanda sadece dedikodu yapıyoruz. Heyecan yaratıyoruz” dedi.

KABİNE DEĞİŞİMİ... “GENEL BAŞKANIN TERCİHİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM”

Kabine değişimiyle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine Taçoy, “Ben bunları genel başkanın tercihi olarak değerlendiriyorum” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLASILIĞI...

“Olağanüstü kurultaya gidilme ihtimalinin” sorulması üzerine Taçoy, “Tüzük ne diyor? Ya genel başkanın akli dengesi bozulacak, ya ölecek ya da istifa edecek. Sadece bu tip durumlarda olağanüstü kurultaya gidebilirsiniz. UBP kendi içindeki sorunları çözecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi