Çiğdem Aydın

Demokrat Parti Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy son dönemlerde basına yansıyan DP-UG Genel Sekreteri Bangü Şonya ve Hasan Taçoy atışmalarına açıklık getirdi.Taçoy “Şonya biz bu patiye geldiğimizden buyana rahatsız “ dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy Kıbrıs Time haber müdürü Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Hasan Taçoy’a basına yansıyan Bengü Şonya ,Hasan Taçoy krizi sadece bir dedikodu mu yoksa gerçekleği var mı ? Sorusuna açık yüreklilikle cevap veren Taçoy, “ben dedikodularla hareket etmem ,yaptığım işte , yani siyasette her zaman bir adım yukarı çıkma hayalim vardır, fakat Genel Sekreterlik de dahil olmakla beraber bu işler münhal ve mevki ile olur dedi.Hasan Taçoy ,kendisine verilen görevi, en iyi şekilde yapabileceğini vurgulayarak halkın talebi doğrultusunda milletvekili olduğunu ,hizmet verdiği partinin de kendisinden herhangi bir talebi veya teklifi olması halinde bu genel sekreterlik de olsa layıkıyle yapabileceğini söyledi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’e girdiğinden beri DP Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın kendisine karşı tepkili davrandığını ifade eden ,Taçoy bunu hissettiğini ve algıladığını bunun yanısıra sokaktaki vatandaş tarafından da kendisine söylendiğni iddia ederek “ben hiçbir şekilde bir arkadaşımı rakip görmem “dedi .Taçoy genelde Kıbrıs Türk halkı,özelde ise mensup olduğu partiyi daha iyiye taşıyabilmek için itici bir güç olarak davrandığını ifade etti.
Çiğdem Aydın’ın , Genel Sekreter Şonya’nın sizinle ne tür bir sorunu olabilir ? sorusuna karşılık ise Taçoy , “DP’nin tabanından bir dışlanma hissetmedim ,sn. Şonyanın kendisinden hissettim ,Şonya’nın neticede ,yıllarca çalışıp uğraş verdiği bir parti var ve bir anda bizim oraya gitmemiz ve ivmenin artması bazı olayları bu yönde etkiledi ama yine de hatırlatayım bizim için münhal olan mevkilere aday olunur diğer şartlarda sadece körükleyici ve itici faaliyet gerçekleştirebiliriz “ diyerek yanıt verdi.

DENKTAŞ “VEFA BORCU VE MUTLAK GÜCÜN ARASINDA SIKIŞTI “
DPUG Milletvekili Hasan Taçoy ,partinin Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın bu yaşananlara yaklaşımını da değerlendirdi . Taçoy Serdar Denktaş ,vefa duygusuyla , mutlak gücün arasında kaldı dedi.
Genel Başkan Serdar Denktaş ,hem yıllardır partisine hizmet veren insanlara vefa duygusuyla karşı karşıya ,diğer yandan ise mutlak gücü de elinde tutma gayreti içerisine girmiştir diyen Taçoy ,Demokrat Partinin uzun bir zamandan sonra iktidara geldiğine dikkati çekerek Genel Başkan Serdar Denktaşın parti içerisindeki gelişmeleri de daha güçlü kılmak durumunda kalacağını kaydetti.

DP-UG DE DEĞİŞİM RÜZGARI

Demokrat Parti Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Demokrat Partide bu söylediklerim bugüne kadar hiç tartışılmadığını ,fakat partinin Genel Başkanı Serdar Dernktaş’ın beyninin gerisinde olan bir proje ,bir senaryo olduğunu savundu. Ancak dezavantajı da güçlü ,bir vefanın dışında güçlü bir irade şekli olması gerektiğini dile getiren Taçoy , parti için başka motivasyonlar yaratılacağına inanç belirtti .Hasan Taçoy parti içerisinde değişimlerin olacağını işaret ederek,önemli olan hükümet kanadının ülke geleceği için parti idari kanadının da partinin geleceği için vereceği uğraş olduğunu söyledi.
Demokrat Parti Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, bugüne kadar Demokrat Partide bunların hiç tartışılmadığını yineleyerek ancak bu ayrıma varılması halinde DP-UG ve DP-UG’nin hükümetteki mutlak değerleri ,bilgisi ,tecrübesi genelde Kıbrıs Türk halkına ,özelde DP-UG ‘ye avantaj olacağını belirtti. Sonuç olarak benim , Genel Sekreter Bengü Şonya ile bir husumetim yoktur dedi.

“HAYALİM SAĞDA BİRLİK “

Hasan Taçoy ilk olarak 1998 yılında milletvekili olduğunu ve diğer işlerini kapatarak sadece milletvekiliği yaptığını ifade ederek benim tüm konsantrasyonum özelde partim genelde ise Kıbrıs Türk halkı için yararlı olmaya endeklidir dedi. Çiğdem Aydının UBP’ye döneceğiniz iddiaları konusuna açıklık getirirmisiniz ? sorusuna karşılık ben tek başıma dönerim demedim,tek başına dönüş olarak “ hayır” ama Ulusal Birlik Partisinin tabi ki yolu açıktır, merkez sağ ve merkez sağ’ın birleşerek yoluna devam etmesi benim hayalimdir ,bunun ötesinde ülke için en faydalı siyasi hareketin de sağda birlik olduğunu belirtti. Siyasette planların günlük olmadığını anlatan Taçoy, siyasette mesele eğer koltuk değilse ülke çıkarları için uzun vadeli planlar yapılması ve bu çerçevede başarı için uğraş verilmesi gerektiğine değindi. Sağda birliğin bazı çevreleri rahatsız etsede bunun uygulanması gerektiğini ,meselenin mevkileri paylaşabilmek olduğunu kişisel kavgaların kimseye bir faydası olmayacağını söyledi.

“CHARTER SEFERLER DEVLET İŞİ DEĞİL “

Yeni havayolu konusuna da değinen DP-UG milletvekili Taçoy,Eski bir Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak daha bakanlığının ikinci gününde eski Başbakan Ferdi Sabit Soyerin kendisini arayarak bir uçağımız Esenboğa’da kaldı uçamıyor demesi üzerine ,harekete geçerek Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la irtibata geçerek maddi ,manevi ve idare destek istediğini ve bu desteği de aldığını fakat grev yasağı olmasına rağmen ilgili sendikanın greve devam etmesi 3 aşamalı KTHY kurtarma projemiz ne yazık olmadı dedi. Taçoy yeni bir havayolu şirket kurmak için Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşmanın şart olduğunu Türkiye sivil havacılık,dhl gibi şirketlerle anlaşma yapılmasının önemine değinerek “hiç kimse charter seferlerle bir havayolu açacağı hayalini kurmasın “ bunu ancak özel şirketler yapar Devlet değil dedi.
 
Editör: TE Bilisim