Tatlısu açıklarında mülteci taşıyan gemi tespit edildi, tekne batma tehlikesi yaşıyor. Teknede, çok sayıda mülteci olduğu tahmin ediliyor.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik birimi, Tatlısu açıklarında kıyıdan yaklaşık 3 kilometre içerde bir teknenin batma tehlikesi geçirdiği ihbarı üzerine harekete geçti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, BRT’ye yaptığı açıklamada, teknede yaklaşık 300 civarında mültecinin olduğu bilgisini aldıklarını belirterek kaptan ve mürettebatın tekneyi terk ettiklerini söyledi.

Taçoy, tekneye müdahale için acil çağrı yapıldığını, bunun üzerine Mustafa Dayı isimli bir yük gemisinin Sahil Güvenliğin müdehalesine imkan vermek amacıyla tekneye yanaşarak dalgaları kesmeye çalıştığını aktardı.

Sahil Güvenlik Kıyı Emniyeti’nin Söndüren adlı gemisinin ise tekneye yaklaşmaya çalıştığını kaydeden Taçoy, Türkiye’den yardım gemisinin yola çıktığını dile getirdi.

Bakan Taçoy, tekneye ancak sabaha doğru 2 civarı müdahale edilebileceğini düşündüklerini belirterek, bu süre içerisinde teknedeki mülteciler için Girne kapalı spor salonun hazırlanmakta olduğunu anlattı.

Girne kapalı salonunda yerleştirilmeyi düşünülen mülteciler için kriz masası oluşturuldu. Kriz masasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Sivil Savunma Başkanı, Girne Polis Müdürü, Çatalköy Belediye Başkanı çalışmalarna salonda devam ediyor.

Mülteciler şu sıralarda tahliye edilmeye çalışılıyor, ancak hava koşulları tahliye sürecine engel oluyor. Kıyı emniyet ve sahil güvenlik beklemede... 
Editör: TE Bilisim