Taçoy, Salih Sakallı başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) yetkililerini kabul etti.

Bay-Sen Başkanı Sakallı kabulde, hükümet yetkililerinin verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek, BRT’de özellikle yönetim kuruluna atamalar konusunda sorunlar yaşandığını aktardı.

DP-UG’nin ne zaman atama yapacağını soran Sakallı, toplu iş sözleşmesinin uygulanmasıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını da dile getirdi.

BRT’nin 2014 bütçesinin hala geçmediğine işaret eden Sakallı, elektrik kesintilerine de değindi.

BRT’deki sorunların masaya yatırılıp köklü çözüm bulunmasını talep eden Sakallı, kendilerine daha önce verilen sözlerin tutulmasını istedi.

“BÜTÇE BAŞARISIZLIĞIMIZ…”

DP-UG Genel Sekreteri Taçoy da, daha önce verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını kaydetti.

Parti olarak BRTK Yasası’na tam destek verdiklerini kaydeden Taçoy, Yasaya ilerleyen süreçte destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Atanan Yönetim Kurulu’nun ne kadar süre için atandığı konusunda tam bilgisi olmadığını, aradaki boşluğun bundan kaynaklandığını dile getiren Taçoy, yönetim kurulu üyeleri konusunu 10 gün içinde Bakanlar Kurulu gündemine getireceklerini ifade etti.

BRTK’nın önemine de değinen Taçoy, bütçenin henüz yapılmamış olmasının kendileri için bir başarısızlık olduğunu söyledi.

Taçoy bu gibi sorunları çözmek için bütçelerin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ekledi.


Editör: TE Bilisim