Taçoy, daha önce enerji konusunda yapmış oldukları pek çok girişimi bugün en üst seviyeye taşıdıklarını belirtti.

Oktay ile görüşmesinde öncelikle, Türkiye’deki şehitler için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı ve Hükümeti adına taziyelerini ilettiğini ifade etti.

Bakan Taçoy, daha önce enerji konusunda yapmış oldukları pek çok girişim olduğunu hatırlatarak,   KKTC’deki enterkornekte ve enerji fiyatlarının rasyonel olarak nasıl düşürülebileceğini ve enterkornekte sistemin kurulmasıyla bu fiyatların nasıl düşürülebileceği noktasındaki tartışmayı sona getirdiklerini ifade etti.

KKTC’de ekonomik gelişmelerin sağlanması için planlı ekonomiye geçiş noktasındaki görüşlerini de paylaştıklarını belirten Taçoy, yapmış oldukları 8 değişik tematik alandaki çalışmaları izah ettiklerini ve bu değişik tematik alandaki çalışmalarla birlikte ekonomik gelişmelerin nasıl olabileceğini tartıştıklarını kaydetti.

Taçoy, “Ekonominin ihracata yönelik ve kendi içinde katma değeri yüksek olgulara döndürücü işlere dönüşmesi gerektiğini konuştuk. Bunun gelişmesi ve ihracatın artırılabilmesi için KKTC’nin ödemeler dengesindeki açığın nasıl kapatılabileceği noktasındaki görüşleri tartıştık. gündeme getirdik. Bununla birlikte seçimlere etki yapmaması için seçimlerden sonra nasıl ileriye taşıyabileceğimiz noktasındaki görüşleri paylaştık. Kendileriyle birlikte bu hareketi gerçekleştirme yolunda ne gibi adımlar atabileceğimizi konuştuk. “dedi.

Bakan Taçoy, Amaçlarının ve hedeflerinin KKTC’nin ekonomik boyutlardaki gelişimini çok taraflı şekillendirerek sağlayabilme adına atılacak adımlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim