Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Olağanüstü Genel Kurulu, bugün öğleden sonra “başkan seçimi” gündemiyle toplandı. Başkanlığa Dr. Filiz Besim ile seçim öncesine kadar Birlik Asbaşkanlığını yürüten Teksen Köroğlu aday oldu. Seçimde Filiz Besim 79, Teksen Köroğlu ise 47 oy aldı.

Genel Kurula, aynı zamanda birlik üyesi de olan Meclis Başkanı Sibel Siber ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de katıldı.

BESİM: “EL ELE VERİRSEK SİSTEMSİZLİĞİN ÜZERİNDEN GELMEMEK İÇİN NEDEN YOK”


Dr. Filiz Besim, Dr. Bülent Dizdarlı’nın divan başkanlığında düzenlenen genel kurulda başkanlık seçimi öncesi yaptığı konuşmada, “El ele verirsek bu sistemsizliğin üzerinden gelmemek için hiçbir neden yoktur” dedi.

Ülkedeki sağlık sorunlarına atıfta bulunan Besim, doktorların hastalara bakarken; hastaların da hastanelerde “süründüğünden” mutsuz olduğunu, özel hekimlerin mutsuz olduğunu, “ithal hastanelerin” ülkede ayrı bir sömürü oluşturduğunu ve devlet eliyle düşük ücretlerle doktor çalıştırıldığını savundu.

Besim, aday olma nedenleriyle ilgili konuşurken, sağlıktaki sorunları iyi bilen bir Sağlık Bakanı’nın gelmesi ve yeni hükümetin sağlıktaki sorunları çözme yönünde bir yol haritası belirleyeceğine inandığından, “bu çalışmalar katkı sağlamak” istediğini söyledi.

Besim, gıda sağlığı ile yasal düzenlemenin hayata geçilmesi; kullanılan su ile çevre sorunlarının da Birlik tarafından takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

KÖROĞLU: “DOKTOR MİLLETVEKİLLERİNİ ŞANS GÖRÜYORUZ”

Konuşmasından önce divana yönetim kurulundan istifasını içeren bir mektup veren Dr. Teksen Köroğlu da, milletvekili seçilen doktor sayısının yüksekliğine dikkat çekerek, “Bu fırsatı şansımız olarak görüyoruz. Onlarla ama onları değil imkanları zorlayarak, ortak akılla, kavga ederek değil, işbirliği içerisinde yıllardır yapılmayanları yapabiliriz” dedi.

Köroğlu, birliğin iki yılda bir yapılan Olağan Genel Kurulu’nun Ekim 2014’te yapılacağına işaret ederek, “Seçilmiş bir yönetim kurulu olarak görevimizi tamamlamak, yarım bırakmamak için bir yıldır birlikte çalışan bir karakter oluşturan yönetim kurulumuzun isteği üzerine başkanlığa adaylığımı koydum” dedi.

Başkanlık adaylığı hakkında çok dedikodu da yapıldığını iddia eden Köroğlu, “Partililer KTTB ile uğraşmasın. Onlar gitsinler mücadelelerini Meclis’te versinler. Tabii bu sözüm de tüm partililere değil” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim