Hiçbir halkın topraklarından sökülüp atılmasına suskun kalamayacağını belirten Birlik, “Hiçbir örgüt, hiçbir ülke ya da ülkeler topluluğu, mazeretler öne sürüp savaşları meşru kılamaz. Biz bu topraklarda yaşayan insanlar, savaş çığlıklarına karşı her zaman barış çığlıklarıyla karşılık vereceğiz” dedi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim yaptığı yazılı 1açıklamada, Ortadoğu’da hâlâ akan kan durmamışken, ABD’nin bölgedeki işbirlikçileri üzerinden Suriye’ye ille de yeni bir askeri müdahale planı yaptığını belirterek, “Bugününün erken saatlerinde alınan sevindirici haberler, barış adına uluslararası alanda yankılanan tepkiler sonucu, ibrenin itidale doğru seyretmesi ve geri adım olasılıklarının artmasıdır. Savaşı dışlayan uzlaşmacı bir çözümün gerçekleşmesi en içten dileğimizdir” dedi.

“FELAKETİN BOYUTLARI DÜNYA KAOSU OLUR”

Besim, iki yıldır zaten oluk gibi kan akan ve Suriye’yi harabeye döndüren iç savaş yetmezmiş gibi, şimdi de kullanılan ve gerçek sorumluları henüz kesinlikle saptanmayan kimyasal silah bahanesiyle doğrudan askeri müdahale yapılmasının felaketin boyutlarını korkunç bir dünya kaosuna taşıyacağını ifade etti.

Besim, “Sorumlularının bir an önce yargılanması gereken kimyasal silahların, daha önce Irak ve Libya’da olduğu gibi yine daha fazla kan, daha fazla vahşetin gerekçesi haline getirilmeye çalışılıyor” diyerek, dünyanın daha önce bu filmi Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da gördüğünü belirtti.

“TAM DA GÖBEĞİNDEYİZ”

“Suriye’de 2 yıldır sürdürülen iç savaşın bilançosunun yüz binlerce ölüm ve yüz binlerce mülteci” olduğunu belirten Besim, “Peki ya biz Kıbrıslı Türkler bu savaşın neresindeyiz? Maalesef tam da göbeğindeyiz” diyen Besim, ülkedeki İngiliz üslerinin savaş uçakları ve NATO askerleriyle doldurulduğunu, belki de buradan kalkacak uçakların ve füzelerin Suriye’yi vuracağını söyledi.

Suriye’de süren savaş ortamının en başta Türkiye’yi etkilediğini belirten Besim, Suriye’de halkların etnik ve mezhepsel farklılıkları körüklenerek toplumların karşı karşıya getirilmesinin doğrudan Türkiye’yi etkileyerek,  halklar arasındaki mesafeyi açtığını söyledi.

Besim, “Sesimizi hep birlikte çoğaltalım. Suriye halkının geleceğini ellerinden almaya çalışan daha çok hırs ve güç sevdalılarına karşı… Ülkemizi savaşın karanlık emellerine alet edenlere karşı… Hep birlikte barışı haykıralım” dedi.


Editör: TE Bilisim