Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, donmuş gıdalarda "listeria monocytogenes bakterisi" taramasının yapılması çok önemli olduğunu kaydetti.

Birlik adına Başkan Filiz Besim’in yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın donmuş sebze ve gıdalarda Sağlık Bakanlığı’nın görevi gereği yaptırdığı listeria monocytogenes bakteri taramasının “yapılmamasını” talep etmesinin halk sağlığı açısından çok riskli ve “ilginç” bir durum olduğunu söyledi.

Donmuş gıdalarda listeria monocytogenes bakteri taramasının yapılmasının halk sağlığını koruma ve kontrolü açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Besim, ilgili bakterinin menenjit, kadınlarda düşük ve gıda zehirlemeleri yanında ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini kaydetti.

Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de de benzer şekilde listeria monocytogenes dahil bir çok mikrobiyolojik tarama yapılmasının zorunlu olduğunu kaydeden Besim, “Unutmayalım ki; devletlerin birincil görevi toplum sağlığını korumaktır. Biz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak Sağlık Bakanlığı’nın toplum sağlığını korumak adına bu konuya ciddiyetle yaklaşacağına ve bilimsel veriler ışığında görevini yapmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim