Meclis Genel Kurulu’nda teknik arıza nedeniyle konuşması yarım kalan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, aranın ardından çiftçinin ve hayvancının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

HAMZAOĞULLARI

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları ise, hükümete farklı zamanlarla konuyla ilgili soru sorup cevap alamadığını belirterek, yanlış beyanat veren hayvancılar olduğunu, süt kurumunun bütçesinin yarısının taşımacılığa gittiğini  kaydetti. Hamzaoğulları, kimsenin sorunlara çözüm bulmak için uğraşmadığını savundu.

Üreticiler için hiçbir şey yapılmadığını savunan Hamzaoğulları, oylarının ret yönünde olacağını belirtti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar ise, Süt Endüstrisi Kurumu’nun Meclis Genel Kurulu’nda konuşuluyor olmasının yerinde bir adım olduğunu belirterek, kurumun piyasada dengeleyici bir olduğunu söyledi.

Tatar, bu kurumda parayı iyi yönetecek kişilere ihtiyaç olduğuna işaret ederek istihdamlar konusunda çok titiz çalışılması gerektiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, tarım konusunda farklı şeyler konuşulduğunu, Tarım reformu konusunda herkesin görüşüne baş vurulduğunu ve tarımın gideceği yolu hep birlikte belirleyeceklerini söyledi.

Tarım alanında verdikleri hizmetleri anlatan Çavuşoğlu, Süt Endüstrisi Kurumu’nun zaman zaman sütün toplanması, imalatçı azlığı, sütün fazlalığı gibi konularda sıkıntılar yaşandığını hatırlattı.

Süt konusunda çalıştay dahil farklı çalışmalar yaptıklarını ve her geçen gün daha iyi noktalara geldiklerini ifade eden Çavuşoğlu, sütün toplanmasıyla ilgili yapılan çalışmaları da anlattı.

Numune alımlarıyla ilgili şikayetlerin de gerçeği yansıtmadığını, bu işin kuralları olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, üreticilerin sigortalanmasıyla ilgili de Çalışma bakanlığıyla işbirliği içerisinde çalıştıkların söyledi.

Çavuşoğlu, üreticilere verdikleri destek ve süspansiyonları anlatarak, süt konusundaki teminatlarla ilgili de istenen noktaya geldiklerini belirtti.
Çavuşoğlu konuşmasının sonunda milletvekillerinin sorularını da cevapladı.

SOYER

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ise söz alarak, pastörize süt üretiminin arttırılması gerektiğini ve ülkedeki hellim ve sütün kalitesinin kötü olduğunu söyledi.

Kalitenin arttırılması ve kalite kontrolü konusunda devlete büyük görevler düştüğünü belirten Soyer, dondurma ithalatındaki artışın korkunç olduğuna işaret ederek teşvik sisteminin iç pazara yönelik kullanılmasını istedi.

Genel Kurul’da daha sonra tasarı madde madde görüşülerek bütünü oyçokluğuyla kabul edildi.

Editör: TE Bilisim