Ulusal Birlik Partisi 7 Nisan Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı seçimi çalışmaları nedeni ile Surlariçi’nde halka açık kokteyl düzenledi.

Vakıflar Çarşısı üzerinde düzenlenen kokteyle Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu çok sayıda milletvekili ve partili katıldı.

Toplantının başında konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, gördüğü kalabalık karşısında etkilendiğini dile getirdi. Sertoğlu Surlariçi bölgesinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını seçim döneminde adım adım gezerek gördüklerini belirterek, esnafın çok büyük sorunları olduğunu dile getirdi. Surlariçi’ni Lefkoşa’nın diğer bölgelerinden ayırmak gerektiğini dile getiren Sertoğlu, Surlariçi’nin özel bir bölge olması gerektiğini dile getirdi.
‘Surlariçi’ni diğer hiçbir yerle bir tutamayız’ diyen Sertoğlu, Surlariçi halkına seçildiği takdirde tüm sorunlarını sona erdireceklerine dair söz verdi. Surlariçi’nde hayatlarını sürdüren birçok vatandaş olduğuna dikkat çeken Sertoğlu, Surlariçi’nin halinden dolayı son derece üzgün olduklarının altını çizdi. Bölge için yapılması gereken birçok şey olduğuna dikkat çeken Sertoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölge ile ilgili bir projesi olduğunu da belirterek seçildikleri takdirde bu projeye daha da fazla kaynak sağlayarak bunu gerçekleştireceklerini belirtti. Sertoğlu sözlerinin sonunda Surlariçi Bölgesi’ni yeniden daha yaşanır bir hale getireceklerini belirtti.

Başbakan İrsen Küçük’te yaptığı konuşmada, yeni bir seçime yelken açıp yola çıktıklarını belirterek, seçimin sonucunda başarıya ulaşacaklarını dile getirdi. Surlariçi Bölgesinin seçimlerdeki önemine değinen Başbakan Küçük ‘Surlariçi Bölgesi bizi hiçbir seçimde yanıltmadı’ diye konuştu.

Surlariçi halkına destekleri için sonsuz teşekkürlerini sunan Küçük ‘inanıyoruz ki sandıkta Güneş ambleminin altına mührünüzü vuracaksınız’ dedi. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yaşadığı sorunlara da değinen Başbakan İrsen Küçük, belediyenin 10 ayı aşkın bir süredir hizmet veremez durumda olduğuna dikkat çekerek, ‘bu sorundan en çok Surlariçi Bölgesi’nde yaşayan halk etkilendi’ diye konuştu. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan sorunlar silsilesine hükümet olarak el koyduklarını belirten Küçük, temizlik çalışmalarına da bu bölgeden başladıklarınısöyledi.

Ulusal Birlik Partisi’nin tek amacının ‘hizmet’ olduğunun altını çizen Küçük, Hükümet olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerine değinerek, belediye katkı payını artırdıklarını aynı zamanda sorun yaşayan Lefkoşa Türk Belediyesi’ne de 20 milyon’un üzerine yardım yaptıklarını anlattı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananlardan başkan yanı sıra belediye meclis üyelerinin de sorumlu olduğunu dile getiren Başbakan İrsen Küçük, CTP, TDP ve DP belediye meclis üyelerinin istifa ederek belediye çalışmalarını sabote ettiklerini hatırlattı. Konuşmasında diğer parti adaylarını da eleştiren Küçük milletvekili aday gösteren CTP ve DP’nin göz boyamaya çalıştıklarını vurguladı. Ulusal Birlik Partisi’nin tek emelinin halka hizmet olduğunu dile getiren Küçük, Lefkoşa’yı çok daha iyi günlere taşımak ve Lefkoşalıları huzura ulaştırmak için bu yola baş koyduklarını belirtti. Seçimden sonra belediye meclis üyesi sayısında Ulusal Birlik Partisi’nin daha üstün bir konumda olacağına dikkat çeken Küçük, 7 tane istifa etmeyen belediye meclis üyeleri bulunduğunu, seçimlerden sonra da Sertoğlu’nun başkan olması halinde belediye meclis üyeleri ile birlikte çalışmaların organize şekilde sürdürüleceğini dile getirdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne hükümet olarak destek vereceklerinin altını çizen Küçük sözlerine şöyle devam etti: ‘Anavatanımız Türkiye ile birlikte Lefkoşa Türk Belediyesi’ni yeniden yüzdürebilir bir konuma getireceğiz. Ziraat Bankası’nın vereceği 90 milyon türk liralık kredi ile belediyenin mali yapısı disiplin altına girecek ve Lefkoşa’lıda özlediği Lefkoşa’ya kavuşacaktır’ Başbakan İrsen Küçük sözlerini ‘Biz Macera aramak için bu yola çıkmadık, şimdi macera zamanı değil. Köklü Ulusal Birlik Partisi’ne yakışan hizmet anlayışıdır’ diyerek sonlandırdı.
 
Editör: TE Bilisim