CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, “Suriyeli çocuklar ölüyor, peki sen nerdesin?” adı altında düzenlenen kampanyada Suriye’deki savaş sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan mülteciler için giyecek, temizlik, sağlık ve ecza malzemesi yardımı toplanacak.

Gıda malzemesi hariç toplanan giyimden temizlik malzemesine, battaniyeden ev eşyasına kadar her türlü ihtiyaca yönelik yardım kolileri Güneydoğu Anadolu’ya sığınan mağdurlara ulaştırılacak.

CTP-BG Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi’nin “İnsan kanı ve gözyaşını petrole ulaşmak için araç yapan emperyalizmin ayrıca kendi halkına zulmeden iç güçlerin” sonuna kadar karşısında duracağı kaydedilen açıklamada, adada da kalıcı barışın gerçekleşmesi için ellerinden gelen tüm katkıyı koymaya devam etme sözü verildi.

ŞENSOY

CTP-BG Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi Başkanı Alev Şensoy, kampanyaya katkı koymak isteyenlerin CTP-BG Lefkoşa İlçesi’nden 2282902 numaralı telefonu arayarak Gamze Kiracıoğlu Paşa’yla irtibata geçebileceklerini veya daha detaylı bilgi için 0533 849 9843 numaralı telefonu arayabileceklerini belirtti.

Şensoy, “Böylesi bir günde barış mücadelesine sadece barış özlemi söylemleriyle değil, Ortadoğu’da yaşanan acılara ortak olmaya çalışarak katkı koymak istedik” dedi.

Örgüt olarak her gün Ortadoğu’da yaşanan acılara tanık olup buna kayıtsız kalabilmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Şensoy, savaşın yarattığı yıkımların çok yakın tanığı olan Kıbrıs Türk Halkı’nın, aynı acıları şu anda yaşamak zorunda bırakılan Suriyelilere yardım elini uzatacağından emin olduğunu kaydetti. 
Editör: TE Bilisim