CTP-BG Genel Sekreteri Akansoy, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün bir televizyon programında CTP-BG ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Akansoy yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Tıpkı daha önceki genel başkanlığı döneminde olduğu gibi, UBP’de yenilenme ve gençleşme imajı yaratmak adına göreve getirilen Hüseyin Özgürgün, belli ki tıpkı geçen seferki genel başkanlığı dönemindeki gibi emanetçi bir memur olmaktan öteye gidemeyecektir.

Kıbrıs Türk halkının her türlü ayrımcılık ve dışlanmaya karşı gösterdiği demokratik tepki karşısında, UBP tabanının dahi 1990’lardan itibaren kullanmaktan vazgeçtiği, “Rumcu”, “vatan haini”, “Türkiye karşıtı” gibi söylemleri 2013 yılında hala zikreden Özgürgün, hangi çağın adamı olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir”

Akansoy, Özgürgün’ün kendisi ve partisi gibi düşünmeyen herkesi “Türkiye düşmanı” ilan edip milli duyguları suistimal ederek siyaseten prim yapmaya çalıştığını savundu.

Akansoy, UBP’nin iktidarda olduğu yıllarda toplumun kayıplara uğratıldığını, Türkiye’den gelen paralarla ayrıcalıklı zümre yaratılarak toplum faydasını gözetmeden yandaşlara dağıtıldığını öne sürerek, bunların hesabını veremeyecek bir partiden akıl almayacaklarını ifade etti.

Akansoy, “Ne ben ne de partim, böyle bir Genel Başkan’dan vatanseverlik dersi alacak değiliz. Kendisine tıpkı geçen seferki gibi emaneten devraldığı UBP Genel Başkanlığını devredene kadarki görevinde başarılar dileriz” dedi.

Akansoy, yeni göreve geldikleri hükümette, önlerinde bulduklarını temizlemeye çalışırken UBP’li yetkililerin sırf muhalefet olsun diye iki ay önce yaptıklarını unutup açıklamalar yapmalarının Kıbrıs Türk halkına karşı sürdürdükleri ihanetin devam ettiğinin göstergesi olduğunu savundu.

Akansoy, “tek derdi koltuk ve Türkiye’ye yaranma olan” bu tür siyasi zihniyetin, özlemi duyulan çağdaş ve demokratik ülkeyi yaratmada en ufak bir katkısı olmayacağı görüşünü belirtti.

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “ülkede var olan bozuk düzenin, sürdürülemez ekonomik ve sosyal yapının tek sorumlusunun , UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün ortaya koyduğu UBP zihniyeti” olduğunu iddia etti.  
Editör: TE Bilisim