UBP Parti Meclisi bugün partinin yeni genel sekreterini belirlemek üzere aat 14.30’da Genel Başkan Hüseyin Özgürgün başkanlığında oylamaya gitti.

Sunat Atun ve Ersan Saner’in yarıştığı ve yaklaşık yarım saatlik bir sürede tamamlanan oylama sonucu partinin yeni Genel Sekreteri Sunat Atun oldu.

Toplam 87 üyesi bulunan UBP Parti Meclisinden 85 kişi oy kullanırken, Sunat Atun 47, Ersan Saner’se 38 oy aldı.

ÖZGÜRGÜN

Genel Başkan Özgürgün sonucu ilan etmesinin ardından yaptığı konuşmada, adayları kutlayarak her iki adayı da parti içinde yeni görevlerin beklediğini söyledi.

Özgürgün, kazana-kaybedenin olmadığı UBP’nin kazançlı çıktığı bir seçim yaşandığını ifade etti ve bu güzel tablonun UBP’yi daha güzel günlere taşıyacağı yönündeki inancını dile getirdi.

Özgürgün bir sonraki Parti Meclisi toplantısının Kurban Bayramı sonrası olacağını da ekledi.

ATUN

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da konuşmasında, hafta içinde partililerle fazla temas etme şansı bulamamasına rağmen, son gün bu temasları yapma fırsatı bulduğunu söyledi ve aldığı destek için teşekkür etti.

Atun, UBP Genel Sekreterliği makamının onurlu bir mevki olduğuna işaret ederek, bu göreve layık olmak için elinden geleni yapacağını söyledi ve oy veren-vermeyen tüm partililere teşekkür etti.

Atun, UBP’nin parti içi kucaklaşmayla tek yumruk olarak yoluna devam edeceğini de belirtti.

SANER

Bugünkü seçimden mağlup ayrılan Ersan Saner de, oy veren-vermeyen tüm üyelere teşekkür ederek, bugünkü tercihin genelde Sunat Atun tarafında olduğunu, ve kim Genel Sekreter olursa olsun kendisini zor görevler beklediğini söyledi.

Kendisi ve Sunat Atun’un parti içinde verilen tüm görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerini söyleyen Saner, bulundukları noktaya UBP sayesinde geldiklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim