UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu hükümeti tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara rağmen önlem almamakla suçladı.

Sucuoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Türk lirasının döviz karşınızda her gün değer kaybetmesi,
Hükümetin iç piyasayı az da olsa rahatlatıcı adımları bir türlü atamaması ve alınması gereken tedbirleri sürekli ertelemesi sonucunda, 
Tüm sektörlerde olduğu gibi Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan binlerce insanımızı da bitirme noktasına getirmiştir. 
Ağustos ayının ilk yarısında olmamıza rağmen kuraklık haritalarının sonucu ve belirlenecek bedelleri netleşmemiş, bakanlık bu yöndeki çalışmalarını bir türlü bitirememiştir. 
2018 -2019 üretim sezonunda üreticiler tarafından kullanılacak olan tohumluk ihtiyacını ari bir şekil kazanması için TÜK 
Sallama ve ilaçlama ile ilgili olarak
belirlediği kilo başı 0.26 kuruşluk bedeli tekrar gözden geçirmeli ve kabul edilebilir bir bedel ortaya koymalıdır. 
Yeni yıldan bu yana akaryakıta 4 kez zam yapılmıştır.Ancak üreticinin akaryakıt destekleri hala ortada yok. Bu sürede hakedişler %40 oranında değer kaybetmiştir.
Dövizin yükselmesi ve hükûmetin beceriksizliği nedeniyle taban gübre fiyatları ciddi bir artışla karşı karşıya kalacaktır. Bu konuda hükümetin bir Tedbir politikası var mı? 
Kalıplaşmış destekleme modelleri ile tarımda geldiğimiz nokta belli. Peki yeni bir açılım için herhangi bir çalışma başlatıldı mı? 
Tarım sektöründe verilen destekler tüm Paydaşlara ayni oranda mı dağıtılıyor? 
Toprak koruma yasası ne durumda ilgili Bakanlık bu konuda adım atacak mı? 
Toprakla uğraşan ve geçimini sağlayan vatandaşlarımız zor durumdadır. Ve hükümetin biran evvel kış uykusundan uyanmasını beklemektedir..."

Editör: TE Bilisim