RES-BİR Başkanı Gürcafer, görüşme sırasında Bakan Sucuoğlu’na sektörde yabancı sermayenin tanımlaması gerektiğini söyleyerek 100 bin dolar getiren bir kişinin istediği yere restoran açamaması gerektiğini savundu. Ülkeye gelecek olan büyük yatırımcılar için bir kaygı taşımadıklarını da söyleyen Gürcafer, bunun belli bir kıstası olması gerektiğini söyledi.

Ülkede restoran açılmasından önce bazı standartlar getirilmesinin de ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gürcafer, yeni restoran açılacağında personelin eğitimli ve disiplin altında olması gerektiğini ayrıca kaliteyi ve standartları yükseltmek adına bu standartların bir an önce hayata geçmesini talep etti.
Turisti ağırlayan restoranlarda menülerin ‘yerel ürünler’ olarak tanımlanması gerektiğini de ifade eden Gürcafer. Ülke turizmi adına Turizm Bakanlığı’na her zaman katkıda bulunmak amacında olduklarını da sözlerine ekledi.

SUCUOĞLU:“YEREL PAYDAŞI TURİZİMİN İÇİNE ÇEKMELİYİZ”

Turizm Bakanı Sucuoğlu ise restorancıların turizmin en güçlü ayaklarından biri olduğunu söyleyerek, RES-BİR’in yaptığı önerilere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sucuoğlu, yerel üretimin desteklenmesi ve restoranların turizmin içine entegre olmasınınöncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, Bakanlığın yeni politikasının ülke kültürünü, tarihini ve doğasını tam anlamıyla yansıtan turlar olacağını söyledi. Bu sayede turistlerinotellerden dışarıya çıkmasını sağlayacaklarını da söyleyen Sucuoğlu, turistlerin cebindeki parayı harcaması ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması düşüncesinde olduklarını ifade etti.
Bakan Sucuoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Turizm konusunda bir çok projelerimiz var. Yerel üretici ve yerel işletmecinin gelirlerini artırarak daha fazla kazanmalarını ve daha fazla yatırım yapmalarını teşvik etmeliyiz.

Amaç turistin cebindeki parayı kullandırmak.Çalışmamız hedefimiz bu yönde. Yerel paydaşı ne kadar turizmin içerisineye entegre edebilirsek ülke turizminin ekonomiye katkısı o kadar büyük olur.

Geçtiğimiz gün Antalya’da yaptığımız temeslar da aldığım bilgilere göre Antalya’da faaliyet gösteren Oteller tüm harcamalarının % 96’sını Antalya’nın yerel üretiminden karşılıyor. Antalya’daki otellerde toplam 600 bin yatak kapatisesi mevcut. Bu da demek oluyor ki Antalya’nın tüm yerel paydaşları turizmden geçimlerini sağlıyor. Bizde otellerin yerli paydaşa destek vermesi yönünde çalışmalar yürüterek, turizmden herkesimin faydalanacağı bir sistem yaratmak arzusundayız” dedi



 
Editör: TE Bilisim