Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, BRT’de Korona Virüs özel yayınında telefonla programa katılarak kademeli normalleşme konusunda bilgi verdi.

Bakan Sucuoğlu, ilk etapta kalabalığa hitap etmeyen sektörlerin çalışmasının  tercih edileceğini açıkladı.

Bakan Sucuoğlu, hangi sektörlerin açılacağını ve bunun nasıl gerçekleşeceğini önümüzdeki hafta toplanacak Bakanlar Kurulu’nda görüşeceklerini söyledi.

Sucuoğlu, “İlk etapta daha ziyade kalabalığa hitap etmeyen sektörler tercih edilecek. Ama bunlar genel anlamda 3 tane bakanın olduğu Sağlık Bakanı, Ekonomi Bakanı ve benim, teknokratların ve iş adamlarının katıldığı 1.5 saatlik toplantıda konuşuldu. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde konu biraz daha şekillenecek. Bakanlar Kurulu’na iletmek süretiyle Çarşamba günü herhalde diye düşünüyoruz oradan çıkacak kararla beraber 4 Mayıs Pazartesi günü de ağırlık olarak dediğim gibi kalabalık toplulukların olmayacağı sektörler tercih edilecek. Özellikle makinist, tornacı, inşaatın belli bölümleri ve buna benzer geniş çaplı bir listedir. Bunlar değerlendirilecek son noktaya kadar gelinecek ve en sonunda Bakanlar Kurulu kararı ile şekillenecektir” dedi.

“İşyerleri açılmadan önce dezenfekte ve hijyen açısından bilgilendirilecek, hazırlıklarını yapacak” 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın belli işyelerinin açıldığı zaman ne tür teftişlerin yapılabileceği hususunda da çalışmalar yaptığını söyleyen Sucuoğlu, “Çalışma Bakanlığı denetimlerini yoğun bir şekilde açılan işyerlerine yapacaktır. Özellikle bu dönem hijyen, maske kullanımı, kalabalık olmaması, belli bir mesafenin korunmasına önem vereceğiz. İşyerlerine 4 Mayıs Pazartesi günü açılmadan bir kaç gün önce dezenfekte ve hijyen açısından yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verilecektir. Herkes hazırlıklarını ona göre yapsınlar” diye konuştu.

Bakan Sucuoğlu, “Genel tavır ve düşünce geniş yelpazede birçok sektörün açılması yönündedir.İnşallah Bakanlar Kurulu kararından sonra da 4 Mayıs Pazartesi günü Pratik hayatta da yine eskisi gibi kriz öncesi döneme yavaş yavaş döneriz” dedi.

Faiz Sucuoğlu, küresel salgından dolayı nerdeyse hergün yeni bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını ve belli konularda belli açılımları yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Bir soru üzerine Bakan Sucuoğlu, uçak ve feribot seferlerinin kaldırılacağı güne kadar ülkeden kadar toplam 12 bin kişinin ayrıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim