Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, festivalde Sağlık Bakanlığı’na ait mobil kan toplama otobüsü de bölgede kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara hizmet verdi.

Sucuoğlu, festivalde vatandaşlarla sohbet ederek sorunları dinledi.

“TOPLANAN KANLAR LEFKOŞA KAN MERKEZİ’NE TESLİM EDİLDİ”

Sucuoğlu, halkın kan toplama otobüsüne gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek; “Yoğun ilgi ve katılımla 70 ünite kan toplanmıştır. Toplanan kanların tümü Lefkoşa Kan Merkezi’ne teslim edilmiştir. Başta Dipkarpaz Belediye Başkanı olmak üzere tüm halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Mobil kan toplama otobüsünün devreye girmesiyle ciddi bir eksiklik olan kan toplamanın halka yerinde hizmet sunmaya imkan tanıdığının altını çizen Sucuoğlu, ülkedeki kan ihtiyacını gidermek adına çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

“OTOBÜS HER HAFTA EN AZ 2-3 BÖLGEDE HİZMET VERİYOR”

Sucuoğlu, kan verme otobüsünün her hafta en az 2-3 bölgede hizmet verdiğini de vurgulayarak, kan vermek isteyenlerin yaşadığı veya çalıştığı yöreye giderek yerinde hizmet verdiklerini anlattı.

“19 MAYIS’TA SÜTLÜCE KÖYÜNDE OLACAK”

Mobil kan toplama otobüsünün gittiği her bölgede yoğun ilgi ile karşılaştığının altını çizen Bakan Sucuoğlu, “Otobüsümüz 19 Mayıs Cuma günü Sütlüce köyünde olacaktır. Civar köylerden de kan vermek isteyen vatandaşlara hizmet verecektir. Unutmayalım ki verdiğimiz her ünite kan ile bir hayat kurtarabiliriz” dedi.

Editör: TE Bilisim