TurizmBakanıFaizSucuoğlu,Antalya’dakitemaslarıarasındaCorendonHavaYollarıYönetimKuruluBaşkanıYıldırayKaraerveşirketyetkilileriilebirarayageldi.

HollandaveBelçika’danTürkiye’yeturistgetirenbirnumaralı; ülkegenelindeise ilk üçsıradayeralanCorendon, 3-4 sezondur tur operatörüolarakKKTC’deyürütmekteolduğuturistikoperasyonları son dönemdetakıldığıbürokratikengellersebebiylegeriçekilmekararıalmıştı.

AvrupalıturisteTürkiye, Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan, Mısır, Tunus, Gambia, İspanya, Fasgibiülkeleri, destinasyonları son derecebaşarılıbirşekildetanıtan, pazarlayanCorendon, KuzeyKıbrısiçin de aynıtanıtımfaaliyetlerindebulunmuş; Hollandalıbirçokacenteyi, seyahatorganizasyonunu, sektörönderlerinivegazetecileriKıbrıs’agetirmiş, gezdirmiş, tanıtımdabüyükçabalarharcamışidi.

Tur operatörüolarakHollandaveBelçika’dan; aynızamandahavayoluolarak da Polonya, Danimarka, İtalya, Macaristan’ danyıllardırKKTC’yeturistgetirengrup, bazınedenlerleKuzeyKıbrıspazarınaaravereceğiniaçıklamıştı.

Sucuoğlu:“Corendon ile olumlu bir görüşme yaptık”

TurizmBakanıFaizSucuoğluveBakanlıkMüsteşarıŞahapAşıkoğluCorendonyetkilileriileAntalya’dabirarayagelerek 3 saatsürenolumlubirtoplantıgerçekleştirdiler.

CorendonYönetimKuruluBaşkanıYıldırayKaraer,görüşmede tur operatörüveyatırımcıolarakKKTC’deyaşadıklarıbürokratikvetekniksorunlaradeğindi. ÖzellikleRumlarınbaskılaryaptığını, tümbubaskılara ragmen KuzeyKıbrıs’ayıldaortalama 20.000 turistgetirmeyibaşardıklarınıifadeetti.

BakanSucuoğluisegörüşmedeyaptığıkonuşmadaCorendon’unyaşadığısıkıntılarüzerinealternatifçözümönerilerinitartıştıklarını, yaşanansıkıntınınçözümüiçinellerindengelenkatkıyıyapacaklarınısöyledi.

2016 yılındaileriyeyönelikproje,çalışmaimlanlarıveşartlarını  dagörüştüklerinisöyleyenSucuoğlu, Corendon’unKuzeyKıbrısturizmiiçinçokönemliolduğunavurguyaptı.

SucuoğluCorendonyetkilileriileyaptıklarıtoplantınınoldukcaverimligeçtiğini, ülketurizmiiçinyapılabilecek her türlükatkıyıyapmaya her zaman hazırolduklarınıbuanlayışçerçevesindetümsektörü de yanlarınaalıportakçalışmayürütecekleriniifadeetti.

Editör: TE Bilisim