Sucuoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

‘‘Varlıklarıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, hayatla aramızda en güçlü bağ olan;  sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın ve merhametin; en masum ve temiz duyguların kaynağı  sevginin, şefkat ve merhametin kaynağı annelerimizin ve biyolojik olarak anne olmasalar da 'koruyucu aile' olarak, evlat edinerek, buldukları her fırsatta çocuklarımıza gönlünü açan bütün kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum.
Bakanlığımıza bağlı  çocuk yuvasında  çocuklarımıza annelik yapan, huzurevlerindeki yaşlılarımızın ve rehabilitasyon merkezlerindeki özel gereksinimli gençlerimizin  bakımını kendi çocukları gibi şefkat ve özveriyle  yapan  kadın personellerimizin  de Anneler Günü’nü kutluyorum.
Evde özel gereksinimli çocuğuna bakan, bakıma muhtaç yakınlarına kol kanat geren, çalışma yaşamına aktif olarak katılarak hem üreten hem de evlat yetiştiren , aileyi bir arada tutan en önemli değer : Annelerimiz ve onların sevgi ve emekleridir. 
Bu duygularla, başımızın tacı annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet, yaşayan annelerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Editör: TE Bilisim