Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, pahalı etin sorumlusunun kasaplar olduğunu iddia etti.

Güvenlier yazılı açıklamasında, kasapların kuzu ve oğlağı üreticiden yüzde yüz zamla aldığı yönünde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Güvenlier, “Bu yalan haberi şiddetle kınıyoruz! Bu söylenenler vatandaşı üreticiye karşı kışkırtmak ve et ithalatına zemin hazırlamayı amaçlamaktadır” dedi.

Reyonlardaki pahalı etin sorumlusunun kasaplar olduğunu iddia eden Güvenlier, üreticiden kilogramı 15 TL’ye alınan etin tüketiciye 55 TL’ye satıldığını kaydetti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası da yüksek et fiyatlarının, piyasaya pahalılık olarak yansıyarak, tüketicinin alım gücünü ve refah seviyesini geriletirken, turizm ve yüksek öğrenim amacıyla Ada’da bulunan binlerce kişiye sunulan mal ve hizmet kalitesini de olumsuz şekilde etkilediğini belirtti.

Ticaret Odası açıklamasında “Hükümetimizi, et ve et ürünleri piyasamızı rekabete açacak önlemler alarak geliştirmeye çağırır, bundan zararlı çıkan herhangi bir kesimin olmayacağının, böyle bir rekabetçi ortamın herkesin kazanmasına olanak sağlayacağının altını özenle çizeriz.” denildi.

Editör: TE Bilisim