Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ömer Yavuz, olguları aktardı. Polis, zanlı-1 Mohammad AL Lubad ve zanlı-2 Tufan Akbaş’ın, 12 Nisan 2020 tarihinde Doğanköy-Girne' de meydana gelen "Kanunsuz Ateşli Silah Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarruf, Zorla İnsan Kaçırma, Çalmak Kastıyla Tehditle Mal İsteme, Şiddet Tehdidi Ve Ciddi Darp" suçlarından methaldar olduklarını belirtti.

Polis, 12 Nisan 2020 tarihinde saat 20. 00 raddelerinde, Doğanköy' de Hakkı Borataş caddesi no:83 adresinde, konu yeri bir günlüğüne kiralayan Girne' de sakinler Zanlı-1 ve Zanlı-2’nin Yousef isimli bir arkadaşlarından 500TL borç aldığı ve ödemediği gerekçesiyle, bir kadın aracılığıyla hileyle konu adrese gelmesini sağladıkları Lefkoşa' da sakin Mohammad Jehad Kayed Abd Algahani'yi ikametgâhın kapısının önünde darp edip zorla içeriye aldıktan sonra el ve ayaklarına plastik kelepçe takıp tasarruflarında bulundurdukları marka ve modeli henüz tespit edilemeyen tabanca ve bıçakla yaklaşık 5 saat boyunca alı koyup borç aldığı parayı ödemesi yönünde baskı yaparak "Yousef e 2000 Euro ödeyeceksin" dedikten sonra "Polise gidersen seni yine kaçırırız" demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduklarını anlattı. Polis, olayın polise 13 Nisan 2020 tarihinde saat 14.00 raddelerinde bildirildiğini ve Zanlı-1 ve Zanlı-2’nin Girne’de ikametgâhlarında tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların tasarrufunda plastik kelepçe bulunarak emare alındığını ve zanlı 2’nin gönüllü ifade vererek, suçlamaları kabul ettiğini söyledi. Polis, olayın meydana geldiği evde plastik kelepçe ve muşka bulunarak emare alındığını belirtti.

Polis, zanlı Mohammad AL Lubad’ın arabasında da plastik kelepçe bulunduğunu söyledi. Polis, zanlıların 6 günlük tutukluluk süresinde 6 ifade alınabildiğini belirtti.

Polis, ayrıca zanlı Tufan Akbaş’ın cep telefonunda, müştekinin sandalyeye elleri ve ayakları bağlı halde çekilen fotoğraf bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Polis, fotoğrafta zanlı Tufan Akbaş ile bir erkek şahsın ayağının görüldüğünü belirtti. Polis, müştekinin suçun işlendiği evde, iki zanlı haricinde bir kadın ve bir erkek şahsın daha olduğu beyan ettiğini anlattı. Polis, 22 Nisan’da zanlı Mohammad AL Lubad’ın suç mahallinde olduğuna dair gönüllü ifade verdiğini mahkemeye aktardı. Polis, aranan şahsın kendisini aradığını ve Güney Kıbrıs’a kaçtığını ve korktuğu için gelemeyeceğini beyan ettiğini anlattı. Polis, olayın ciddiyetine vurgu yapıp, detaylı ve etraflı bir tahkikat yapılması gerektiğini ayrıca koronavirüs salgını nedeniyle tahkikatın yavaş ilerlediğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak iki şahsın yanı sıra bir tabanca ve bıçaklar olduğunu söyleyen polis, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

Editör: TE Bilisim