Eleştirileri yanıtlayan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Gardiyanlar Birliği’nin basındaki açıklamasına atıfta bulunarak, greve giden gardiyanlara soruşturma açıldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Greve gidildiğinde görevde olanların çalışmaya devam ettiğini, kaos yaratabileceği endişesiyle görev yerlerinden ayrılmadığını, ancak bu kişiler aleyhine sosyal medyada saldırı olduğu için bu insanların şikayetçi olduğunu anlatan Uluçay, söz konusu soruşturma yazısının şikayet edilen gardiyanlara gönderildiğini kaydetti.

Bakan Uluçay, suçluların topluma kazandırılması amacıyla bir takım projeler yaptıklarını ve bunlarım olumlu neticelerini gördüklerini söyledi. Disiplin tüzüğünü yenilediklerini ifade eden Uluçay, teşkilat yasası hazırladıklarını ve bu yasanın Bakanlar Kurulu’nda olduğunu belirterek, söz konusu yasanın ilgili sendikalarla görüşerek tüm gardiyanları kucaklayacak şekilde hazırlandığını belirtti.

Gardiyanların bazı ödenekleri konusunda sıkıntıları olduğu, bunun da aşılması için girişmeleri olduğunu ifade eden Uluçay, güvenlik konusunda da bir takım tedbirler alarak x-ray cihazını girişe koyduklarını anlattı.

Bir narkotik köpeğinin uyuşturucu konusunda yetiştirildiğini belirten Uluçay, uyuşturucu konusunda başarı getirecek ciddi adımlar atılmakta olduğunu anlattı.

Uluçay, suç işleyen gardiyanlar konusunu polise ilettiklerini, bu tür suçların önlenmesiyle ilgili çalışmaları hassasiyetle en üst noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni cezaeviyle ilgili sürecin net olmadığına işaret eden Uluçay, ihaleye nasıl ve nerede çıkılacağı konusundaki sıkıntıya bir formül bularak çözüleceği inancını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim